HomeHL-WorldΤραμπ: Αν κάτι συμβεί στις ΗΠΑ θα φταίει ο δικαστής που «πάγωσε» το διάταγμά μου

Τραμπ: Αν κάτι συμβεί στις ΗΠΑ θα φταίει ο δικαστής που «πάγωσε» το διάταγμά μου

Στη αντεπίθεση ο Αμερικανός πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ευθείες απειλές κατά του δικαστή που εξέδωσε την απόφαση με την οποία «πάγωσε» το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα για επτά μουσουλμανικές χώρες πέρασε στην αντεπίθεση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο πριν να παρακολουθήσει το Σούπερ Μπόουλ, τον τελικό, δηλαδή, του αμερικανικού φούτμπολ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανήλθε στο ζήτημα με την προσφιλή στον ίδιο μέθοδο των αναρτήσεων στο Twitter.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής θα έβαζε τη χώρα μας σε τέτοια περιπέτεια. Αν κάτι συμβεί, θα φταίει αυτός και το δικαστικό σύστημα. Άνθρωποι έρχονται χωρίς έλεγχο. Κακό!» έγραψε ο Τραμπ αναφερόμενος στον δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ, τον δικαστή που την παρασκευή μπλόκαρε την ισχύ του διατάγματος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παράλληλα ανακοίνωσε – πάλι μέσω Twitter – ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ να ελέγχουν «ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ» όσους μπαίνουν στις ΗΠΑ. «Τα δικαστήρια κάνουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη» συμπλήρωσε.

Παρά, πάντως, την αναταραχή που έχει προκληθεί ο Τραμπ υποδέχθηκε κανονικά τους καλεσμένους του στο γκολφ κλαμπ που διατηρεί στο Παλμ Μπιτς στη δεξίωση ενόψει του Σούπερ Μπόοουλ αφού πρώτα μίλησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.

Απέτυχε η προσπάθειά του να επαναφέρει άμεσα την ισχύ του διατάγματος

Νωρίτερα την Κυριακή η κυβέρνηση Τραμπ δέχθηκε άλλη μια ψυχρολουσία καθώς το εφετείο αποφάσισε να παραμείνει σε ισχύ η δικαστική απόφαση που «παγώνει» το διάταγμα Τραμπ καθώς δεν έκανε άμεσα δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης για άμεση αναστολή της απόφασης του δικαστή του Σιάτλ.

Το δικαστήριο, αντίθετα, ζήτησε από τις δύο πλευρές, τους δικηγόρους, δηλαδή, που κατέθεσαν το αίτημα βάσει του οποίου εκδόθηκε η απόφαση στο Σιάτλ και το υπουργείο Δικαιοσύνης να καταθέσουν τις θέσεις τους προκειμένου με τη σειρά του να προχωρήσει σε λήψη απόφασης.

Στο κείμενο της προσφυγής του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το Reuters αναφερόταν ότι η απόφαση του δικαστή βλάπτει το κοινό με το να ασκεί επιβολή στην εκτελεστική εξουσία. Στο ίδιο κείμενο προστίθεται ότι η απόφαση του δικαστή «αμφισβητεί την κρίση του προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά την εθνική ασφάλεια».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση