HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Έφυγαν από τον Λευκό Πύργο οι αγρότες

Θεσσαλονίκη: Έφυγαν από τον Λευκό Πύργο οι αγρότες

Ξαναγυρίζουν στα μπλόκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο της επιστροφής στα αγροτικά τους μπλόκα, πήραν λίγα λεπτά πριν τις 15:00 οι αγρότες Μαλγάρων και Ημαθίας.

Νωρίτερα, στις 13:30 οι αγρότες έφτασαν μπροστά στον Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση, με αφορμή τη 10η Διεθνή Εκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Zootechnia».

Κινούμενοι στην Γ’ Σεπτεμβρίου οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ τους στην οδό Τσιμισκή, με κατεύθυνση πλέον τα αγροτικά τους μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας.

Στις 18:00 συγκαλείται η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών», όλοι οι κινητοποιημένοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Ήδη η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στη σημερινή της συνεδρίαση αποφασίστηκε να μην συμμετέχουν εκπρόσωποί της στη συνάντηση το απόγευμα. Μέλος της επιτροπής είπε χαρακτηριστικά στο «Πρακτορείο»: «Και εμείς τους καλέσαμε στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο δεν ήρθε κανένας».

Τονίζεται ότι μέσω της σημερινής κινητοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, έκλεισαν η Λεωφόρος Νίκης, η οδός Εθνικής Αμύνης, η οδός Παύλου Μελά και ένα μικρό τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεγονός που προκάλεσε μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και μικρές καθυστερήσεις.

Στο σημείο της κινητοποίησης των αγροτών σήμερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση