HomeΚΟΣΜΟΣΚύπρος: Έφτασαν 93 πρόσφυγες από την Συρία – 42 παιδιά ανάμεσά τους

Κύπρος: Έφτασαν 93 πρόσφυγες από την Συρία – 42 παιδιά ανάμεσά τους

Στον Κάτω Πύργο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παιδιά κάτω των 17 ετών είναι η πλειοψηφία των προσφύγων που έφθασαν χθες βράδυ με σκάφος στον Κάτω Πύργο, στα βορειοδυτικά της Κύπρου, “σε άθλια κατάσταση, ταλαιπωρημένοι και βρεγμένοι”, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη του χωριού Νίκο Κλεάνθους.

Οι 93 μετανάστες είναι συριακής καταγωγής. Οι 34 είναι άντρες, οι 17 γυναίκες και 42 παιδιά.

Μετά την άφιξη τους με το πλοιάριο από τις ακτές της Τουρκίας, όπως είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κλεάνθους, παραλήφθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας και την Αστυνομία και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο υγειονομικό κέντρο, όπου έτυχαν περίθαλψης, ενώ αναμενόταν η μεταφορά τους στο Κέντρο Φιλοξενίας έξω από τη Λευκωσία.

Αφίχθηκαν με σκάφος χθες το βράδυ στην περιοχή του Κάτω Πύργου και εντοπίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς σε άμεση κινητοποίηση είχαν τεθεί οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια ανοικτά του κατεχόμενου χωριού Κορμακίτη και κατευθυνόταν προς τον Πύργο Τηλλυρίας.

Με αφορμή τη νέα άφιξη μεταναστών χθες βράδυ, ο κ. Κλεάνθους είπε πως η γεωγραφική θέση του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ευνοεί την εισροή προσύγων στην περιοχή, σημειώνοντας πως επείγει να γίνει σωστή στελέχωση του Λιμενικού σταθμού περιοχής, αλλά και να δημιουργηθεί ένας σωστός χώρος φιλοξενίας και υποδοχής αυτών των ανθρώπων, εκτός του Νοσοκομείου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση