HomeΕΛΛΑΔΑΜπλόκο σε 214 κιλά χασίς στη Θεσπρωτία

Μπλόκο σε 214 κιλά χασίς στη Θεσπρωτία

Δύο συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίμεναν στην Εγνατία Οδό το κονβόι που ήξεραν ότι θα μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα χασίς οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Δεν ήξεραν, όμως, ότι τη μεταφορά είχε αναλάβει ένας διεθνώς καταζητούμενος δολοφόνος.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή του Βασιλικού Θεσπρωτίας.

Έτσι, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα ξημερώματα της Παρασκευής το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο Αλβανοί ηλικίας 49 και 38 χρόνων οι οποίοι προπορεύονταν ως προπομποί από ένα βαν στο οποίο ήταν φορτωμένα τα ναρκωτικά και να τους συλλάβουν.

Όμως, οι αλλοδαποί πρόλαβαν να ειδοποιήσουν τους δύο συνεργούς τους, ώστε να εγκαταλείψουν το φορτίο και να εξαφανιστούν. Στο βαν, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικίασης και το είχε μισθώσει ο 38χρονος, βρέθηκαν έντεκα ταξιδιωτικοί σάκοι που είχαν μέσα 194 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 214 κιλών και 292 γραμμαρίων που κατασχέθηκαν, όπως και τα δυο οχήματα.

Ο 49χρονος και ο 38χρονος, σε βάρος του οποίου οι αλβανικές αρχές είχαν εκδώσει Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων για ανθρωποκτονία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των άλλων δυο δραστών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση