HomeΚΟΣΜΟΣ65 χρόνια στο «κτήνος» που σκότωσε την έγκυο σύζυγό του και το αγέννητο παιδί του

65 χρόνια στο «κτήνος» που σκότωσε την έγκυο σύζυγό του και το αγέννητο παιδί του

Μετά από συμφωνία με την εισαγγελία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 65 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε το «κτήνος» από τη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο σκότωσε τη νεαρή έγκυο σύζυγό του και το αγέννητο παιδί του τον Μάιο του 2016.

Ο 31χρονος Γεβγκένι Σαβενόκ βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο κατηγορίας για φόνο πρώτου βαθμού, καθώς μαχαίρωσε την 23χρονη σύζυγό του Λιούμπια Σάβενοκ. Η σορός της νεαρής κοπέλας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθεια να σώσουν το αγέννητο παιδί, το οποίο ωστόσο, έμεινε ζωντανό για λίγα λεπτά, αλλά κατέληξε, καθώς το ίδιο έφερε βαριά τραύματα.

Ο εγκληματίας πα-τέρας θα υποβαλλόταν σε δίκη την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο οι δικηγόροι του προχώρησαν σε συμφωνία με την εισαγγελία, καταλήγοντας στα 65 χρόνια φυλάκιση.

Ο 31χρονος δολοφόνος.
Ο 31χρονος δολοφόνος.

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση για μεγάλη φασαρία στις 15 Μαΐου. Όταν εισέβαλε στο σπίτι, βρήκε την 23χρονη κοπέλα πεσμένη στο πάτωμα της κουζίνας, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στο σώμα της. Ο Γεβγκένι είχε αρπάξει τα άλλα δύο παιδιά του και είχε διαφύγει από το σπίτι, ενώ το φονικό συνέβη μπροστά στα μάτια της μικρότερης αδερφής της Λιούμπια.

Σύμφωνα με την ανάκριση, το ζευγάρι -αν και είχε δύο παιδιά και θα έκανε άλλο ένα- είχε διαφορές και όδευε προς το διαζύγιο, ενώ η 23χρονη γυναίκα απειλούσε τον μετέπειτα δολοφόνο της, πως θα του έπαιρνε τα δύο παιδιά, διότι την κακομεταχειριζόταν.

Η Λιούμπια είχε γεννηθεί στην Εσθονία. Ο ιατροδικαστής μέτρησε πάνω της 12 μαχαιριές.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση