HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Τα καλύτερα της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Tου Ευθύμη Φασουλάκη

Το διήμερο 3-4/2 διεξήχθη η 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκα . Μια αγωνιστική πολύ καλή για τις ελληνικές ομάδες , καθώς τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός , πέτυχαν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες που τους ανέβασαν βαθμολογικά , λόγω των υπόλοιπων αποτελεσμάτων.

Ας δούμε τι έγινε στα παιχνίδια αυτής της συναρπαστικής αγωνιστικής.

Ούνιξ Καζάν-Ολυμπιακός 75-90 : Ο Ολυμπιακός , παρά την ήττα από τον ΠΑΟ την Δευτέρα και τις πολλές απουσίες , κατάφερε και πήρε σπουδαία νίκη στην Ρωσία επί της Ούνιξ με 90-75 , ανεβαίνοντας έτσι στην δεύτερη θέση.

Οι Ερυθρόλευκοι , με όπλο τους τα τρίποντα , άντεξαν παρά τις απουσίες , Σπανούλη , Λοτζέσκι και Γιανγκ και επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους από την αρχή προηγούμενοι στο ημίχρονο με 56-36 , έχοντας 10/15 τρίποντα.

Η Ούνιξ , προσπάθησε να κάνει την επική ανατροπή, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πήρε τελικά μια εύκολη όσο και σημαντική νίκη.

Για τους νικητές , ξεχώρισαν , οι Γκριν με 25 πόντους , Πρίντεζης με 20 πόντους και 4 ασίστ και Μιλουτίνοφ , με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός με αυτήν την νίκη , έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας ενώ η Ούνιξ μετά από μια ακόμη εντός έδρας ήττα, βλέπει τις πιθανότητες πρόκρισής της , να ελαχιστοποιούνται.

 

Φενερμπακτσέ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-71 : Η Φενέρ ήταν η νικήτρια αυτού του ριμέικ του περσινού τελικού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας , καθώς επικράτησε με 77-71 και την έριξε για πρώτη φορά από την πρώτη θέση.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης παρότι έπαιζαν χωρίς τον Τεόντοσιτς , ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος το οποίο έκλεισαν μπροστά στο σκορ με 40-36.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όμως , ήταν εκπληκτική στο δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ 41-31 , ανέτρεψε την κατάσταση , πήρε την νίκη που την σταθεροποιεί στις θέσεις του πλεονεκτήματος έδρας , σε απόσταση αναπνοής πια από την κορυφή.

Για τους Τούρκους κορυφαίοι ήταν οι Ούντο με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ και Μπογκντάνοβιτς με 12 πόντους και 8 ασίστ , ενώ για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη , ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 23 πόντους και 4 ασίστ και Χίγκινς με 11 πόντους και 3 ασίστ.

Η ΤΣΣΚΑ , παρότι έμοιαζε άτρωτη στην αρχή της διοργάνωσης , πλέον είναι στην δεύτερη θέση , συγκατοικώντας μάλιστα με τον Ολυμπιακό.

 

Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης 71-79 :  Σπουδαία νίκη για την Βασίλισσα στην χώρα των Βάσκων επί της τοπικής Μπασκόνια όπου την έφερε μόνη πρώτη πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Μαδριλένοι ήξεραν ότι με νίκη θα ανέβαιναν πρώτοι και παρότι δυσκολεύτηκαν , το πέτυχαν και τώρα απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής.

Η Μπασκόνια , χάνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα της παρότι πάλεψε αρκετά σε σχέση με την αναμέτρησή της με τον Ερυθρό Αστέρα και απομακρύνεται αρκετά από το πλεονέκτημα έδρας όμως δύσκολα θα απειληθεί με αποκλεισμό.

Για τους νικητές , εκπληκτικός ήταν ο νεαρός Ντόντσιτς με 16 πόντους , 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ και Τέιλορ με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ , ενώ για τους Βάσκους ξεχώρισε  ο Μπομπουά με 20 πόντους και ο Βόιγκτμανν με 10 πόντους , 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

 

Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές 72-86 :  Σε ένα απίστευτα ευνοϊκό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟ , η Εφές , επικράτησε ανέλπιστα εύκολα του Ερυθρού Αστέρα εκτός έδρας με 86-72 μπαίνοντας στην οκτάδα.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που ήταν αμφίρροπο , οι Τούρκοι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έφτασαν σε μια πολύ σημαντική βαθμολογικά νίκη .

Κορυφαίοι για την ομάδα του Περάσοβιτς , οι Ερτέλ με 12 πόντους και 15(!) ασίστ και Μπράουν με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ για τους Σέρβους, προσπάθησαν οι Σιμόνοβιτς με 17 πόντους και Τζένκινς με 13 πόντους και 7 ασίστ.

Οι Σέρβοι μετά από αυτήν την ήττα απέκτησαν και τον ΠΑΟ ως συγκάτοικο στην 5η θέση και με την επόμενη αγωνιστική να αγωνίζονται κόντρα στην ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας κινδυνεύουν να πέσουν ακόμα χαμηλότερα, ενώ η Εφές με αυτήν την νίκη μπήκε στην οκτάδα και θέλει να παραμείνει εκεί.

 

Γαλατασαράι – Παναθηναϊκός 79-84 : Την ημέρα των 109ων γενεθλίων του ο ΠΑΟ πήρε μια σπουδαία νίκη στην Τουρκία κόντρα στην Γαλατά με 84-79 και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Με εξαίρεση την πρώτη περίοδο όπου οι Τούρκοι ήταν μπροστά , οι Πράσινοι με όπλο τους την καλή άμυνα σε πολλά σημεία του παιχνιδιού και την ευστοχία στα τρίποντα , πήραν μια πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη μάλλον ευκολότερα από το αναμενόμενο καθώς ναι μεν ήρθε με μικρή διαφορά αλλά ο ΠΑΟ έλεγχε το παιχνίδι για πάνω από 25 λεπτά.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Τζέιμς με 18 πόντους , Φελντέιν με 15 ( 5/6 τρίποντα) ,  Σίγκλετον με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ και (μετά από καιρό) Καλάθης με 10 πόντους  και 7 ασίστ ενώ για τους Τούρκους ο Πλάις με 15 πόντους  και ο Μίτσοφ με 14.

Η Γαλατασαράι δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι στις εναπομείνασες αγωνιστικές , ενώ ο ΠΑΟ ισχυροποίησε σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα τόσο την βαθμολογική του θέση όσο και τις πιθανότητες πρόκρισής του.

 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής : Μπάμπεργκ-Μακάμπι 90-75 , με τις 2 ομάδες πάντως , χωρίς ελπίδες πρόκρισης , Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 89-85,με τον Σάρας να σβήνει κάθε ελπίδα πρόκρισης για την αγαπημένη του Μπάρτσα και να δημιουργεί σε αυτόν.

Τέλος Αρμάνι Μιλάνο- Νταρουσάφακα 89-87 με τους Ιταλούς με  ηγέτη εκ νέου τον Πάσκολο να επιστρέφει από το -24 στο οποίο βρισκόταν στο τρίτο δεκάλεπτο.

Αυτά έγιναν στην 21η αγωνιστική όπου οι ομάδες μας έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση όσο το δυνατόν καλύτερης θέσης , κάτι που θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τις επόμενες αγωνιστικές με σπουδαίες νίκες σαν αυτές που πέτυχαν αυτό το διήμερο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση