HomeΕΛΛΑΔΑΚύκλωμα πωλούσε πλαστά διαβατήρια στη Μυτιλήνη

Κύκλωμα πωλούσε πλαστά διαβατήρια στη Μυτιλήνη

Έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον «εγκέφαλο» μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα στη Λέσβο τροφοδοτώντας μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών που συνέλαβαν τέσσερις ομοεθνείς συνεργούς του στη Μυτιλήνη.

Όλα τα μέλη της σπείρας προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στα χέρια των αρχών έχει πέσει ένας 31χρονος που ήταν ηγετικό της στέλεχος και, μαζί με τον 33χρονο συμπατριώτη του που αναζητείται, κατάρτιζαν τα πλαστά διαβατήρια. Ακόμη,  συνελήφθησαν δύο γυναίκες ηλικίας 22 και 26 χρόνων και ένας 30χρονος που εντόπιζαν ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη και τους πωλούσαν τα πλαστά έγγραφα.

Στα δωμάτια ξενοδοχείου στη Μυτιλήνη όπου διέμεναν οι αλλοδαποί πλαστογράφοι εντοπίστηκε ένα ολόκληρο εργαστήριο με δύο εκτυπωτές υψηλής ανάλυσης, διάφορα υλικά και αναλώσιμα, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός πλαστών και γνήσιων ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήθος φωτογραφιών αλλοδαπών, χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια, καθώς και 2.220 ευρώ από τα κέρδη του κυκλώματος.

Οι τέσσερις Αφρικανοί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση