HomeΚΡΗΤΗΒράβευσαν καθηγητές και μαθητές του 2ο ΕΠΑΛ Χανίων

Βράβευσαν καθηγητές και μαθητές του 2ο ΕΠΑΛ Χανίων

Για την προσφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσκεψη στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων πραγματοποίησε σήμερα η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη συνοδευόμενη από  τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Μηνά Βουλγαρίδη.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους μαθητές, τους καθηγητές και τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, οι οποίοι στο πλαίσιο μαθήματος τους και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων πήραν παλιό εξοπλισμό (φορεία, αμαξίδια κ.λ.π.) που ήταν στην ουσία σε αχρηστία, τον ανακατασκεύασαν πλήρως και τον παρέδωσαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η κ. Γιακουμάκη επέδωσε αναμνηστικό-ευχαριστήριο έπαινο της 7ης ΥΠΕ στους καθηγητές και τους μαθητές που συμμετείχαν στις εργασίες  ανακατασκευής του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Χανίων.

2o-epal-xania2

Παράλληλα –σε μια συμβολική κίνηση επιβράβευσης- προσέφερε ένα τάμπλετ στην ομάδα των μαθητών που εργάστηκαν στη συντήρηση του εξοπλισμού του Νοσοκομείου, το οποίο ύστερα από κλήρωση κέρδισε η μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων Γερίνα Τσαξίρη.

Μιλώντας στους μαθητές η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ τόνισε ότι «Η πράξη των μαθητών να ανακατασκευάσουν εξοπλισμό του Νοσοκομείου Χανίων είχε δύο στοιχεία: Τον συμβολισμό, ότι τα νέα παιδιά ευαισθητοποιούνται και προσφέρουν στο κοινωνικό σύμβολο, αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο καθώς με την εθελοντική τους δράση μας βοήθησαν και εμάς. Θεωρώ υποχρέωση μας να επαινούμε και να επιβραβεύουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και μας κάνουν υπερήφανους και ευγνώμονες.»

2o-epal-xania3

Η κ. Γιακουμάκη σημείωσε επίσης ότι: «Ως εκπαιδευτικός, θα ήθελα να συγχαρώ τους καθηγητές που ενέπνευσαν τα παιδιά στο να προσφέρουν εθελοντικά και να τονίσω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ, ο οποίος επιδιώκει και καταφέρνει το σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινωνία.»

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης –σε σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές- υπογράμμισε ότι: «Τέτοιες πράξεις, όπως η δική σας, δίνουν παράδειγμα στην κοινωνία καθώς αποδεικνύουν τις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς. Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω, ενώ θέλω να πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί.».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση