HomeHL-EconomyΠαππάς: Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα

Παππάς: Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα

«Όλα τα δεδομένα καταμαρτυρούν ότι η ελληνική οικονομία μπορεί και ότι τα καταφέρνει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα. Όποιος ισχυρίζεται ότι χρειάζονται, θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μας πείσει» διεμήνυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνημένα, έχει αποδώσει δημοσιονομικά, έχει εμφανίσει καλύτερους δείκτες. Όλα τα δεδομένα καταμαρτυρούν ότι η ελληνική οικονομία μπορεί και ότι τα καταφέρνει, φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν το παραδέχονται, διότι βαρύνονται από τα σφάλματα των δύο προηγούμενων προγραμμάτων.

Ανέφερε πως στο εσωτερικό της Γερμανίας, ενόψει και των εκλογών, κλιμακώνεται η συζήτηση για την Ελλάδα καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες παίρνουν άλλη θέση από εκείνη του κ. Σόιμπλε για τα μέτρα λιτότητας. «Ο κ. Σόιμπλε προσπαθεί να πείσει ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση με άλλη πολιτική και πρόσημο να σταθεροποιήσει την οικονομία και να οδηγήσει σε ανάπτυξη» επισήμανε ο κ. Παππάς.

Απέδωσε σε ευφάνταστα σενάρια που προωθεί η ΝΔ τα περί διαφωνιών με τον κ. Τσακαλώτο για να καλύψει ότι «ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, αφού δεν πλήρωνε για το δάνειο του Κήρυκα Χανιών επί 11 χρόνια καμία δόση και δεν ενοχλήθηκε από τις τράπεζες ποτέ».

Για το ρόλο και την στάση του ΔΝΤ

«Η ελληνική πλευρά πριν την συμφωνία του Ιουλίου είχε επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση. Άλλοι ζήτησαν το ΔΝΤ και η Ελλάδα συμφώνησε για να προχωρήσει η συμφωνία. Τώρα οι ίδιοι έχουν πρόβλημα, με τις θέσεις του Ταμείου για την ανάγκη διευθέτησης του χρέους», επεσήμανε ο ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κι Ενημέρωσης.

Αναφορικά με μια ενδεχόμενη απόφαση του ΔΝΤ να μην μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Παππάς απάντησε  «σιγά τώρα, δεν νομίζω ότι πρέπει να τρομοκρατούμε τον κόσμο. Μέχρι και ο κ. Σόιμπλε, που έχει πολιτευτεί εδώ και χρόνια με την θέση ότι το Ταμείο είναι απαραίτητο στα ελληνικά προγράμματα, αλλά για πρώτη φορά άρχισε να περιγράφει μια νέα κατάσταση, χωρίς το ΔΝΤ», συμπληρώνοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι «χωρίς νέα συμφωνία. Δεν χρειάζεται νέα. Εμείς έχουμε συμφωνία με ESM, που είναι εν ισχύ και αποδίδει».

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, ο κ. Παππάς είπε ότι «χρειάζεται ένα μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για να υπερασπιστούμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Η εικόνα από την συζήτηση μέσα στο Eurogroup δεν είναι αυτή που κάποια μέσα ενημέρωσης, κυρίως διεθνή, επέλεξαν να αναπαράγουν. Κάποιοι δεν έχουν την τόλμη να δηλώσουν δημοσίως αυτά που οι ίδιοι διαρρέουν» είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κι Ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι «στην Γερμανία κλιμακώνεται μια συζήτηση σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα και την ανάγκη να μην υπάρξουν περαιτέρω μέτρα λιτότητας και ότι «το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίας, το «αδελφό» κόμμα της ΝΔ, έχει καταστήσει εκ των πραγμάτων ως κεντρικό προεκλογικό θέμα το ελληνικό πρόγραμμα».

Για τον ΕΝΦΙΑ

«Αναγνωρίζουμε ότι η μεσαία τάξη περνάει δύσκολα. Τον ΕΝΦΙΑ τον κληρονομήσαμε. Όταν δεν μπορέσαμε να τον καταργήσουμε, πήγαμε σε εκλογές και ο λαός ενέκρινε το πρόγραμμα μας και ύστερα υπήρξε αναδιανομή των βαρών του φόρου» ανέφερε ο Νίκος Παπάς.

Για το χώρο της Υγείας

Όσο αναφορά στον χώρο της Υγείας επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «έχει γίνει πάρτι» και τόνισε πως «τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες θα γίνουν αποκαλύψεις». «Οι εισφορές υπέρ της Υγείας είναι πόρος αγαθός, που πιάνει τόπο» συμπλήρωσε.

Ο Τσακαλώτος και τα σενάρια εκλογών

Σχετικά με τις πληροφορίες για ρήξη στις σχέσεις Τσακαλώτου – Τσίπρα, ο κ. Παππάς είπε ότι προέρχονται από «ευφάνταστα σενάρια, στα οποίο ποντάρει η ΝΔ, που τα εφηύρε για να απαλύνει τον πόνο της από την συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή»

«Τα σενάρια πολιτικού εκτροχιασμού, τα σκέφτονται, τα πριμοδοτούν και τα συντηρούν στην επικαιρότητα κύκλιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εύχονται ακόμη μια καταστροφή. Καταστροφή δε θα γίνει, η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα», τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, είπε «αυτές τις δημοσκοπήσεις μπορεί να τις πάρει ο κ. Μητσοτάκης να τις βάλει κάτω από το μαξιλάρι του και να ονειρεύεται ότι θέλει. Θα πάθει ότι και οι οπαδοί του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και στο δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης».

Για το τρολάρισμα για την Διαστημική Υπηρεσία

«Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ευφάνταστα και επιλέξαμε κι εμείς αν τα αναπαράγουμε» σχολίασε ο Νίκος Παπάς για το τρολάρισμα για την Διαστημική Υπηρεσία. «Το πρόβλημα» πρόσθεσε «είναι η θέση της ΝΔ. Είδα σχόλια του κ. Γεωργιάδη, είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ, το ξεχνάει όταν έχει το κινητό στο χέρι».

Παράλληλα, σημείωσε πως ήταν «θετικός ο αντίκτυπος αυτής της πρωτοβουλίας στην επιστημονική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα, στην επιχειρηματική κοινότητα που αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες για το διάστημα» και τόνισε πως  «η συγκρότηση της υπηρεσίας ευκαιρία για το πώς η έρευνα και η παραγωγή θα μπορέσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση