HomeHL-GreeceΗ Τουρκία απειλεί και μιλά για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο υπό αμφισβήτηση

Η Τουρκία απειλεί και μιλά για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο υπό αμφισβήτηση

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθροπραξία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες προκλητικές δηλώσεις έρχονται από την πλευρά της Άγκυρας, μετά την κλιμάκωση των τελευταίων ημερών.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ,  μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα έκανε λόγο για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο που είναι «υπό αμφισβήτηση».

Ο Γιλντιρίμ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της μη έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, τονίζοντας ότι αυτό «μας προκαλεί απογοήτευση. Απέστειλα στον κ. Τσίπρα επιστολή για το ζήτημα αυτό. Εξέφρασα τις προσδοκίες μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων, μέσω της επανεξέτασης της απόφασης (σ.σ. του Αρείου Πάγου) στα πλαίσια του νόμου. Δεν έλαβα απάντηση» είπε ο Γιλντιρίμ σύμφωνα με τη Hurriyet.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Αθήνα λέγοντας ότι «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό».

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του, ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας «επισκέφθηκε τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και έβγαλε φωτογραφίες, ωστόσο για εμάς αυτά δεν έχουν νόημα. Υπάρχουν 130 νησίδες και βραχονησίδες υπό αμφισβήτηση».

Συνεχίζοντας είπε πως η Τουρκία έχει «τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθροπραξία» ενώ έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».

Χθες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Hurriyet κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο να «συνετιστεί» και να «μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του».

Μάλιστα προχώρησε παραπέρα και απείλησε με «ανεπανόρθωτο ατύχημα» στο Αιγαίο. Σε εμπρηστική συνέντευξή του στη Hurriyet στη σκιά της ρίψης στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, την οποία ακολούθησε ρεκόρ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στα ελληνικά ύδατα ανέφερε: «Θεός φυλάξοι, μπορεί να υπάρξει ανεπανόρθωτο ατύχημα λόγω της συμπεριφοράς αυτής».

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Ξέρουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση