HomeΕΛΛΑΔΑΠαναγιωτάκης για πώληση ποσοστού ΔΕΗ: Μπορεί να έχει θετική επίπτωση

Παναγιωτάκης για πώληση ποσοστού ΔΕΗ: Μπορεί να έχει θετική επίπτωση

Οι προτεραιότητες από τούδε και στο εξής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόκληση χαρακτήρισε την ένταξη της ΔΕΗ στο Υπερταμείο ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να ενισχύσει τα εταιρικά χαρακτηριστικά, χωρίς τις αγκυλώσεις και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του δημοσίου.

«Η ένταξη της ΔΕΗ στο λεγόμενο Υπερταμείο αποτελεί σημαντική διαρθρωτική αλλαγή, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει θετική επίπτωση, με την έννοια ότι θα στηρίξει και θα ενισχύσει τα εταιρικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας της, χωρίς τις αγκυλώσεις και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του δημοσίου», δήλωσε ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Μιλώντας στο ίδρυμα «Ευγενίδου», όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας, ανακοίνωσε την πώληση μέρους του πελατολογίου της ΔΕΗ σε ιδιώτες. «Ως Εταιρεία, έχουμε χαράξει τη στρατηγική ξεπεράσματος των ΝΟΜΕ στην πράξη και δρομολογούμε ανάλογες δράσεις για το άνοιγμα της αγοράς με τον πλέον ομαλό, τηρουμένων των αναλογιών, τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό θα συστήσουμε και θα διαθέσουμε στην αγορά, σε πρώτη φάση δύο εταιρείες πελατών μας όλων των κατηγοριών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «επιπλέον διεκδικούμε σταθερά την τροποποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, έτσι ώστε η Υψηλή Τάση και οι ευάλωτοι καταναλωτές να μη συνυπολογίζονται στο μερίδιο της ΔΕΗ».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βοηθήσουν να γίνει πιο αποδοτική η ΔΕΗ εξαγγέλλοντας ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής ανασυγκρότησης της ΔΕΗ. “Ενόψει της ένταξής μας στο Υπερταμείο πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα και, πρωτίστως, να επεξεργαστούμε έγκαιρα μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανασυγκρότησης της ΔΕΗ και ανάπτυξής της σε νέες αγορές, προϊόντα και υπηρεσίες. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις γι αυτό”, δήλωσε.

Ανέφερε παράλληλα ότι «από ένα μονοπώλιο, με 7,5 εκατ. πελάτες, δυσκίνητο και ευάλωτο στις ορέξεις συμφερόντων με επιχειρηματική λειτουργία ελλειμματική λόγω του κρατικού εναγκαλισμού μια επιχείρηση, με πραγματικά εταιρικά χαρακτηριστικά και λειτουργία, με 4 εκατ. πελάτες ηλεκτρισμού στο εσωτερικό μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρή και να δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους της, τους εργαζομένους της και τη χώρα».

Ο πρόεδρος και δ.σ. της Επιχείρησης είπε ότι βασικές προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:

α. η κατάρτιση και έναρξη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου, με τη συνδρομή έγκριτου υψηλού επιπέδου οίκου,

β. η αναβάθμιση της διοικητικής λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, με καθοριστικό βήμα την αναδιοργάνωση στην κατεύθυνση δημιουργίας ευέλικτης και αποδοτικής οργανωτικής δομής,

γ. η αναβάθμιση της διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού με στόχο την ανάπτυξη και τη βέλτιστη αξιοποίησή του,

δ. η αναβάθμιση των σχέσεων μας με την πελατεία μας με στοχευμένες δράσεις, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και προϊόντα με βάση ένα ολοκληρωμένο Marketing Plan, που θα επεξεργαστούμε άμεσα,

ε. ο εμπλουτισμός του Ανθρώπινου Δυναμικού με στοχευμένες προσλήψεις για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών, την επανασύνδεση της ΔΕΗ με τη σύγχρονη γνώση και τεχνολογία και τη δημιουργία των προϋποθέσεων μεταλαμπάδευσης της υφιστάμενης πολύτιμης εμπειρίας και τεχνογνωσίας μας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση