HomeHL-Greece«Θρίλερ» με συνάντηση Σόιμπλε-Τόμσεν για την Ελλάδα

«Θρίλερ» με συνάντηση Σόιμπλε-Τόμσεν για την Ελλάδα

Προσκλήθηκε και είπε «όχι» ο Τσακαλώτος;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα διπλωματικό «θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο Βερολίνο, έπειτα από πληροφορίες ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε σε κοινή συνάντηση τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον Πολ Τόμσεν για λογαριασμό του ΔΝΤ.

Ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να απέρριψε την σχετική πρόσκληση, με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, να εκδίδει ανακοίνωση, διαψεύδοντας την πληροφορία αυτή και αφού είχε προηγηθεί «καταιγισμός» σχετικών ερωτημάτων από γερμανικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γερμανική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», από το Βερολίνο επιβεβαιωνόταν συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών».

Ο «εκπρόσωπος» δεν είναι άλλος από τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος και βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι δύο άντρες να συζήτησαν την εκκρεμότητα και τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση