HomeHL-GreeceΤζανακόπουλος: Οι σχέσεις Τσίπρα – Τσακαλώτου είναι εξαιρετικές

Τζανακόπουλος: Οι σχέσεις Τσίπρα – Τσακαλώτου είναι εξαιρετικές

Διαψεύδει τις πληροφορίες για δυσαρέσκεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι εξαιρετικές. Υπάρχει στενότατη συνεργασία και βαθιά συναντίληψη πολιτική και ιδεολογική στον τρόπο που πρέπει να χειριζόμαστε τα ζητήματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας το χθεσινό επεισόδιο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή.

«Χθες κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον κ. Τσακαλώτο. Ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να πάρει τον λόγο. Ο κ. Βούτσης, όμως, αποφάσισε να δώσει τον λόγο στον πρωθυπουργό, για να συνεχιστεί κανονικά η κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν είναι ένα επεισόδιο που θα μπορούσε να αποτελεί αφορμή για να ξεκινήσει η σεναριολογία περί κακών σχέσεων», δήλωσε ο κύριος Τζανακόπουλος μιλώντας στον realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας ότι η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη ένα τμήμα των μέτρων να το αντιμετωπίσει με τη μείωση του αφορολόγητου, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Θα ήθελα να μην σπεύσουμε να προεξοφλήσουμε αποφάσεις στη βάση διαρροών ή δημοσιευμάτων. Δεν θα προεξοφλούσα, αν ήμουν δημοσιογράφος, μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση ελπίζει ότι από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, στις 6 του μήνα θα υπάρξει μια καθαρή θέση του Ταμείου, ο ίδιος απάντησε: «Το ΔΝΤ δεν συνηθίζει να παίρνει καθαρές αποφάσεις. Διαρκώς πατάει σε 2-3 βάρκες ταυτόχρονα. Οι περισσότερες από τις αποφάσεις του είναι ήξεις – αφήξεις. Ας περιμένουμε και την 6η Φλεβάρη να δούμε τι θα προκύψει».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση εσκεμμένα να συντηρηθεί η αβεβαιότητα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση κατ΄αρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση