HomeHL-9Με την κινητοποίηση…πέτυχαν την πληρωμή των δεδουλευμένων

Με την κινητοποίηση…πέτυχαν την πληρωμή των δεδουλευμένων

Εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 11 το πρωί στον διοικητή του διασυνδεόμενου νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειου από τους απλήρωτους εργαζόμενους στα πλυντήρια του ΠΑΓΝΗ μαζί με το σωματείο εργαζομένων, το σωματείο ιδιωτικών υπάλληλων και τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, οι εργαζόμενοι στα πλυντήρια πέτυχαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου και το επίδομα αδείας του προηγούμενου έτους.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασης καταγγέλθηκε από τους εργαζόμενους ότι εργάζονται σαββατοκύριακα και αργίες χωρίς τις προσαυξήσεις, ότι δεν έχουν πληρωθεί για τον Δεκέμβρη του 2016, τον Ιανουάριο του 2017 και το επίδομα άδειας του 2016.

4

Ο διοικητής επιχείρησε για άλλη μια φορά να εξωραΐσει τη λύση που έδωσε το υπουργείο με τις συμβάσεις ορισμένου έργου και δήλωσε ότι τα περιθώρια παρέμβασης είναι μικρά γιατί δεν αποτελούν εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος του σωματείου, Βρύσαλης Δημήτρης, τόνισε ότι από το αίσχος των εργολάβων οι εργαζόμενοι πέρασαν στο αίσχος των ατομικών εργολάβων, που και με αυτές τις συμβάσεις τα εργατικά δικαιώματα κατακρεουργούνται. Εξάλλου αυτό φαίνεται πλέον με το θέμα της άδειας μητρότητας, με την 8ωρη εργασία αντί 6 ωρών που προβλέπει η σύμβαση κ.α. Ειδικά στο θέμα της άδειας μητρότητας ο διοικητής τόνισε ότι εφόσον δεν προβλέπεται δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

5

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υ.ΠΕ. που οργανώθηκε από το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ και συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Ρεθύμνου, Αγ. Νικόλαου και Ιεράπετρας, το σωματείο ιδιωτικών υπάλληλων, τα σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, οι ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Ορφανός και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κασσαπάκης.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασης στην υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. αναδείχτηκαν οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για την υποστελέχωση των νοσοκομείων και της υποχρηματοδότησης, που αποτελούν τα εργαλεία για να λειτουργούν τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις, οι ασθενείς να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες και οι εργαζόμενοι να είναι φτηνοί και ευέλικτοι.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το σοβαρό ζήτημα με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις που αφορά το επικουρικό προσωπικό και τους εργαζόμενους της παιδοψυχιατρικής που οι συμβάσεις τους τελειώνουν το Σεπτέμβρη του 2017. Συνολικά μόνο για το ΠΑΓΝΗ 180 εργαζόμενοι απολύονται μέχρι το τέλος του 2017.

Διαφήμιση
Διαφήμιση