HomeHL-EconomyΑναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, η πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, η πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Η σύμβαση θα παραταθεί για 20 επιπλέον χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, η πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να οριστικοποιηθούν και όλα τα ανοικτά ζητήματα, προκειμένου να προχωρήσει η παράταση της σύμβασης για 20 επιπλέον χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2046 από το 2026 που είναι σήμερα. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Υποδομών, κ. Χρίστου Σπίρτζη και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, από την οποία επιβεβαιώνεται η βούληση της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα που αποτελεί και υποχρέωσή μας απέναντι στους δανειστές.

Οι υπουργοί ζήτησαν όμως από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων διευκρινίσεις σε μια σειρά από ζητήματα, όπως η θωράκιση της διαδικασίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, από τη στιγμή που επιλέγεται η επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης και όχι διαγωνισμός.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές απαιτήσεις του Δημοσίου από τον ΔΑΑ που είναι ζήτημα διαχρονικό με δικαστικές προστριβές, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα βαίνει προς επίλυση με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Στη συνέχεια και, αφού υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, οι σύμβουλοι του Ταμείου θα αποτιμήσουν την 20ετή παράταση προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση