HomeΚΟΣΜΟΣΕπίθεση ενόπλων με νεκρούς ενάντια σε ομάδα του ΟΗΕ

Επίθεση ενόπλων με νεκρούς ενάντια σε ομάδα του ΟΗΕ

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στα σύνορα Νιγηρίας-Καμερούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε εναντίον μιας τεχνικής ομάδας του ΟΗΕ που εργαζόταν στα σύνορα της Νιγηρίας και του Καμερούν, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δυτική Αφρική.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε χθες Τρίτη περί τις 14:00 (τοπική ώρα) κοντά στην παραμεθόρια πόλη Κόντσα του Καμερούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

«Τα θύματα ήταν ένας ανεξάρτητος συμβασιούχος των ΗΕ, τρεις Νιγηριανοί και ένας Καμερουνέζος», κατά το ίδιο κείμενο. Ο Μοχάμεντ Ιμπν Σαμπάς, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Δυτική Αφρική και το Σάχελ, καταδίκασε την επίθεση.

Αν και παραμένει άγνωστο ποιοι είναι οι δράστες της επίθεσης, η περιοχή όπου διαπράχθηκε είναι εντός της ακτίνας δράσης της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Η εξέγερση των ισλαμιστών έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 15.000 ανθρώπους από το 2009 και το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι.

Ο ομάδα του ΟΗΕ εργαζόταν στην οροθεσία των χερσαίων συνόρων –τα οποία έχουν έκταση 2.000 χλμ. και πλέον– της Νιγηρίας και του Καμερούν, που προκαλεί συχνά προστριβές μεταξύ των δύο κρατών.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση