HomeHL-9Κρητικοί ζητούν να φύγει η Fraport από το αεροδρόμιο Χανίων

Κρητικοί ζητούν να φύγει η Fraport από το αεροδρόμιο Χανίων

Ένταση στο "Ι. Δασκαλογιάννης"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο Χανίων, όταν μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκποίηση του Αεροδρομίου» επιχείρησαν να κάνουν έξωση στους υπαλλήλους της Fraport.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας περίπου στις 11 και μισή και εκπρόσωποι τους μπήκαν μέσα και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να απομακρυνθούν, υποστηρίζοντας πως η παρουσία τους στο Αεροδρόμιο δεν νομιμοποιείται.

aerodromio-xania-entash-fraport

Σύμφωνα με τους ίδιους, η Fraport είχε ζητήσει και λάβει άδεια παραχώρησης των συγκεκριμένων γραφείων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον μήνα Ιανουάριο, ενόψει της ανάληψης της διοίκησης του Αεροδρομίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Ωστόσο, ως γνωστόν, υπάρχουν σοβαρές οικονομικές και λειτουργικές εκκρεμότητες που καθυστερούν την παράδοση των Περιφερειακών Αεροδρομίων στους Γερμανούς και ως εκ τούτου -σύμφωνα πάντα με τους πολίτες- η συνέχιση της παρουσίας τους αποτελεί «κατάληψη» σε δημόσια περιουσία.

aerodromio-xania-entash-fraport2

Οι ίδιοι ζήτησαν να παρέμβει η Αστυνομία για να προχωρήσει στην έξωση. Ο Διοικητής του Α/Τ Αεροδρομίου όμως, φτάνοντας στο σημείο, εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, χωρίς Εισαγγελική εντολή. Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβουν απότομα οι τόνοι και να προκληθεί ένταση, η οποία ευτυχώς δεν γενικεύτηκε καθώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι.20170201_112753Στο σημείο βρέθηκε και εκπρόσωπος της διοίκησης που δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Αθήνα, για να διευκρινίσει το καθεστώς κάτω από το οποίο οι εργαζόμενοι της Fraport φιλοξενούνται στο Αεροδρόμιο.

aerodromio-xania-entash-fraport3

Από τη μεριά τους οι πολίτες, δήλωσαν αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον της Fraport.

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση