HomeΚΡΗΤΗΤουρισμός, νησιωτικότητα και ανάπτυξη το στοίχημα των Περιφερειών

Τουρισμός, νησιωτικότητα και ανάπτυξη το στοίχημα των Περιφερειών

Προτάσεις με … άρωμα Κρήτης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τουρισμό, Νησιωτικότητα και Ανάπτυξη» πρότεινε για τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και για τη τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου, αναφερόμενος με έμφαση στο ζήτημα του τουρισμού, σημείωσε: «Το βασικό ερώτημα είναι: να δοθεί παράταση της τουριστικής περιόδου ή τουρισμός όλο το χρόνο. Πρέπει να δούμε αν πρέπει ο τουρισμός να είναι μόνο στα αστικά κέντρα ή πώς θα αυξηθεί ο τουρισμός των αστικών κέντρων όπου ούτως ή άλλως οι τουριστικές επιχειρήσεις λειτουργούν. Πώς θα δούμε και τι μέτρα πρέπει να θεσμοθετήσουμε σε επίπεδο κυβέρνησης, για την παράταση της τουριστικής περιόδου σε περιοχές που ούτως ή άλλως νεκρώνονται».

Σχετικά με το ζήτημα της νησιωτικότητας ο Νίκος Ηγουμενίδης παρατήρησε: «Κακά τα ψέματα δεν είναι μόνο το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, είμαστε η μεγαλύτερη νησιωτική χώρα με νησιά από πολύ μικρά έως το μεγαλύτερο της Ευρώπης, με διαφορετικές δυνατότητες, με διαφορετικά προβλήματα, που πρέπει στο σύνολο τους να δούμε. Όχι με την έννοια απλά του μεταφορικού ισοδυνάμου, για το πώς θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των νησιωτών, αλλά συνολικά ιδιαίτερα την ανάπτυξη, τον τουρισμό σε αυτά τα νησιά».

Ενώ για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, υπογράμμισε ότι: «Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που είναι κάτω από το μέσο πανελλαδικό όρο ανάπτυξης. Αυτές τις περιοχές πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να θεσμοθετήσουμε και τι πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε αυτές οι περιοχές να ανέβουν περισσότερο, για να βοηθήσουν συνολικά την ανάπτυξη στη χώρα».

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε το ζήτημα της διασύνδεσης των εργασιών της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με τους θεσμικούς φορείς της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Δεν γίνεται να ακολουθούμε μια παράλληλη πορεία, είτε με την κεντρική κυβέρνηση είτε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκαν και άλλοι για την επαφή μας με την αυτοδιοίκηση. Θα έλεγα ότι είναι παράλληλες πορείες, τους ακούσαμε, τους δεχτήκαμε, λάβαμε υπόψη μας τις παρατηρήσεις τους, μας άκουσαν, τους ακούσαμε. Δεν ξέρω πως στη δράση μας θα εκφραστεί αυτό το πράγμα, αλλά πρέπει να το λύσουμε, ειδάλλως δεν έχει νόημα να προσθέσουμε και άλλους μελετητικούς ομίλους, στις τόσες μελετητικές επιτροπές που έχει η Ελλάδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση