HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, οι συνταξιούχοι

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, οι συνταξιούχοι

Συμμετέχουν στην κινητοποίηση του σωματείου στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων του ΠαΓΝΗ της 1ης Φεβρουαρίου στις 12:00 στη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Καλούμε τα μέλη μας και τα σωματεία χρόνιων πασχόντων και όλους τους πολίτες  να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ . Στον τελευταίο ένα χρόνο τα προβλήματα οξύνθηκαν ακόμα πιο πολύ, που πραγματικά έφεραν σε απόγνωση την πλειοψηφία των ασθενών και των εργαζόμενων στις υγειονομικές υπηρεσίες. Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να εξωραΐσει την κατάσταση του συστήματος Υγείας, δεν μπορεί να κρύψει ότι συνεχίζει την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, γιατί:

  1. Η κρατική χρηματοδότηση για το 2017 παραμένει στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα με πέρυσι για τα δημόσια νοσοκομεία και μειώνεται για τον ΕΟΠΥΥ κατά 200 εκατ. ευρώ και για τις μονάδες ΠΕΔΥ κατά 7 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να “μπουκώνει” με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων ευρώ τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  2. Οι προσλήψεις, για τις οποίες πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση, δεν καλύπτουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων στις δημόσιες μονάδες ξεπερνούν τις 30.000 – με βάση τους πετσοκομμένους οργανισμούς των μονάδων που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες.
  3. Οι λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για πληρωμές, “πάνω και κάτω από το τραπέζι”. Ταλαιπωρούνται με πολύμηνες αναμονές για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις ενώ συχνά, σε περίπτωση νοσηλείας, συγγενείς με βάρδιες μένουν δίπλα στον ασθενή γιατί το νοσηλευτικό προσωπικό είναι λιγοστό.

Ταυτόχρονα προωθείται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως “αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες” που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας από την “πώληση” υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραχώρηση του νοσοκομείου Σαντορίνης στην Ανώνυμη Εταιρεία «Α.Ε.Μ.Υ». Στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με επιχειρηματικά κριτήρια, εντάσσεται η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (ΜΚΟ, σχολές μαθητείας ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, 5μηνίτες δήθεν ωφελούμενοι, ατομικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα), ακόμη και με εθελοντική απλήρωτη εργασία κάτω από το πρόσχημα της πρακτικής άσκησης

Απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των  εργαζόμενων. Η πλήρης στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό του ΠαΓΝΗ , ο εξοπλισμός του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών δεν μπορεί, παρά να θεωρούνται δεδομένα το 2017 με την τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, την ανάπτυξη της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Ούτε βήμα δεν κάνουμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες των υγειονομικών και των εργατικών λαϊκών στρωμάτων! Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και αναγκαίων ειδικοτήτων, οι ελλείψεις σε αναγκαίο εξοπλισμό, η υποχρηματοδότηση των υγειονομικών μονάδων δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση τόσο στους υγειονομικούς όσο και στους ασθενείς.

Οργανώνουμε τώρα την πάλη μας ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας! Χρησιμοποιούμε το μοναδικό αναντικατάστατο όπλο, τη συλλογική μας δράση, τη μαζικοποίηση των σωματείων μας! Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση