HomeHL-EconomyΣτο αρχείο η δικογραφία για τα capital controls με τη «βούλα» της εισαγγελίας

Στο αρχείο η δικογραφία για τα capital controls με τη «βούλα» της εισαγγελίας

Μετά από έρευνα που διήρκεσε ένα έτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο αρχείο αγνώστων δραστών τέθηκε  η δικογραφία για την επιβολή των capital controls με απόφαση των αρμοδίων εισαγγελικών πηγών (εισαγγελία Εφετών). Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης έγινε έπειτα από έρευνα  ενός περίπου έτους από την εισαγγελία Πρωτοδικών. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η δικογραφία αρχειοθετείται καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Αφορμή για την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας αποτέλεσαν αναφορές πολιτών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η επιβολή capital controls, τον Ιούλιο του 2015 είχε, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση και να μην μπορούν να καλύψουν ακόμα και βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργήθηκε με άκρα μυστικότητα, εξετάστηκαν μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οικονομολόγοι και συγκεντρώθηκαν έγγραφα από τις αρμόδιες αρχές.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας ερεύνησε εάν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων ελήφθησαν εξ ανάγκης ή μπορούσαν να αποτραπούν με άλλη λύση. Ωστόσο, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν προέκυψαν ενδείξεις για τέλεση αξιόποινης πράξης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση