HomeΚΟΣΜΟΣ«Μαχαίρι» στην αποζημίωση Λεπέν από το Ευρωκοινοβούλιο

«Μαχαίρι» στην αποζημίωση Λεπέν από το Ευρωκοινοβούλιο

Θα περικοπεί από αύριο κατά 7.000 ευρώ κάθε μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποζημίωση που λαμβάνει η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα περικοπεί από αύριο κατά 7.000 ευρώ αφού εκείνη αψήφησε το αίτημα να επιστρέψει περίπου 300.000 ευρώ, τα οποία δεν χρησιμοποίησε για τον σκοπό που της χορηγήθηκαν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Λεπέν, η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, πλήρωνε με τα χρήματα αυτά δύο υπαλλήλους του κόμματός της την περίοδο 2011-12. Ωστόσο, αυτοί ευρωπαϊκοί πόροι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μόνο για τους μισθούς των κοινοβουλευτικών βοηθών της.

Η Λεπέν είχε δηλώσει ότι δεν θα «υποκύψει στη δίωξη» που υφίσταται επιστρέφοντας τα χρήματα. Σε μια ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters περιέγραψε το αίτημα των Βρυξελλών ως μια «μονομερή απόφαση που έλαβαν οι πολιτικοί (της) αντίπαλοι (…) χωρίς αποδείξεις και χωρίς να περιμένουν την απόφαση των δικαστηρίων» στα οποία προσέφυγε η ίδια.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έδωσαν στη Λεπέν περιθώριο μέχρι τα μεσάνυχτα για να επιστρέψει τα χρήματα. Αν δεν το κάνει, από αύριο ο μηνιαίος μισθός που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα περικοπεί κατά 50%, στα 3.000 ευρώ, ενώ θα χάσει και ορισμένες άλλες παροχές. Συνολικά, κάθε μήνα θα περικόπτονται 7.000 ευρώ από την αποζημίωσή της.

Άλλοι πέντε ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας της Λεπέν, ο Ζαν-Μαρί, είχαν υποστεί περικοπές επειδή δεν επέστρεψαν χρήματα που είχαν σπαταλήσει σε άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους τους δόθηκαν. Πολλοί ευρωβουλευτές, από άλλες πολιτικές ομάδες, έχουν μπει στο στόχαστρο ερευνών για παρόμοιες υποθέσεις αλλά οι περισσότεροι συμφώνησαν να επιστρέψουν τα χρήματα.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση