HomeΚΟΣΜΟΣΖευγάρι Ιταλών εξόπλιζε τζιχαντιστές σε Λιβύη και Ιράν

Ζευγάρι Ιταλών εξόπλιζε τζιχαντιστές σε Λιβύη και Ιράν

Διατηρούσαν επαφές και με τον Ιρανό πρώην πρόεδρο, Αχμαντίνετζαντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ζευγάρι Ιταλών και ο γιος τους συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές με την κατηγορία ότι εξόπλιζαν τζιχαντιστές σε Λιβύη και Ιράν.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Μάριο Ντι Λέβα, ο οποίος προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και άλλαξε το όνομά του σε Τζαφάρ, η σύζυγός του Αναμαρία Φοντάνα, και ο γιος τους συνελήφθησαν στη Νάπολη, ενώ καταζητείται και ένα Λίβυος πολίτης.

Το κύκλωμα παρείχε οπλισμό, ελικόπτερα και πυραύλους εδάφους-αέρος στη Λιβύη και το Ιράν χωρίς τις απαραίτητες άδειες του αρμόδιου υπουργείου, ενώ η έρευνα διεξήχθη από τις αστυνομικές αρχές της Βενετίας και της Νάπολη, σε Ρώμη, Νάπολη, Σαλέρνο και τη σεισμόπληκτη Άκουιλα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ζευγάρι, το οποίο διατηρούσε στη Νάπολη αραβικό εστιατόριο για κάλυψη, είχε επαφές με προσωπικότητες της πολιτικής, της θρησκείας και του στρατού σε Λιβύη και Ιράν, ενώ σε έρευνα στην κατοικία τους εντοπίστηκαν και φωτογραφίες του Ντι Λέβα με τον πρώην πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντίνετζαντ.

Την ίδια στιγμή, προκύπτει πως ο Ντι Λέβα κι η Φοντάνα επικοινωνούσαν με τους απαγωγείς τεσσάρων Ιταλών υπηκόων στη Λιβύη το 2015, ενώ είχαν και διασυνδέσεις με την μαφιόζικη «φαμίλια» των Καζαλέζι που, μεταξύ άλλων, εμπορεύεται και όπλα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση