HomeΓΝΩΜΕΣΜ. Σμυρνάκης: Μπορεί μια νέα εφαρμογή να γίνει ένας καθηγητής αγγλικών στην τσέπη σας;

Μ. Σμυρνάκης: Μπορεί μια νέα εφαρμογή να γίνει ένας καθηγητής αγγλικών στην τσέπη σας;

Καινοτομία από την E-planet educational services για την εκμάθηση αγγλικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να μάθετε μια ξένη γλώσσα και, μόλις την απομνημονεύσετε, μετά από λίγο καιρό, ξεχνάτε λίγο τη γραμματική της, λίγο από το λεξιλόγιό της ή και κάτι από τη προφορά της; Αυτό είναι το πρόβλημα που θέλησε να αντιμετωπίσει η Ε-planet educational services.

Η εταιρία, αφοσιωμένη στο στόχο της να προσφέρει μαθήματα, εκπαιδευτικό υλικό και οργανωτικά εργαλεία που σχετίζονται με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, δημιούργησε την εφαρμογή “E-planet English courses”. Έπειτα από δύο χρόνια έρευνας και σχεδιασμού, η εφαρμογή κυκλοφορεί πλέον δωρεάν στο Play Store από τις αρχές του 2017. Ήδη στις λίγες ημέρες κυκλοφορίας της έχουν γίνει πάνω από 500 λήψης και 16 κριτικές με αθροιστική βαθμολογία 4,8.

Ως αρχικός στόχος είχε τεθεί να δημιουργηθεί ένα εργαλείο επικοινωνίας και οργάνωσης ανάμεσα στο φροντιστήριο και τους μαθητές του. Ωστόσο, κατά την κατασκευή της εφαρμογής, οι δημιουργοί της ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Αυξάνοντας τα απαιτήσεις τους και αλλάζοντας τους στόχους τους, αποφάσισαν να μετατρέψουν την εφαρμογή σε έναν hi-tech «καθηγητή» που μπορεί κανείς να μεταφέρει στην τσέπη του.

16441404_10211194820722051_1484194073_n-1

Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες της έχουν πρόσβαση σε ουσιώδες υλικό από τα τρέχοντα μαθήματά τους. Αρκεί να έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο για να μπορούν να διαβάσουν ένα διαδραστικό βιβλίο, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο ή να χρησιμοποιήσουν ένα έγκυρο λεξικό. Θα μπορούν επίσης να κάνουν επανάληψη στο λεξιλόγιο ή τη γραμματική τους, καθώς και να ακούσουν τους ηχογραφημένους διαλόγους των βιβλίων.

Η έμπνευση για την υλοποίηση της εφαρμογής προήλθε από τη προσπάθεια της E-planet educational services να βοηθήσει χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες μέσω ενός smartphone ή tablet. Όπως ισχυρίστηκε εκπρόσωπος της εταιρείας, «Οι νέοι αγαπούν την κινητή τεχνολογία, άρα γιατί να μην την χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τα αγγλικά τους;». Ο ίδιος ανέφερε τα εξής:

«Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση μπορεί να είναι εύκολα προσιτή και διασκεδαστική ταυτόχρονα. Τώρα οι μαθητές μας μπορούν να καλλιεργήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.»

Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν είναι κανείς μαθητής της E-planet educational services, πάλι μπορεί να αξιοποιήσει τα οφέλη της εφαρμογής, αφού σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο ευρύ κοινό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση