HomeΕΛΛΑΔΑΔιεθνής Αμνηστία για πρόσφυγες στην Ελλάδα

Διεθνής Αμνηστία για πρόσφυγες στην Ελλάδα

«Τραγική έλλειψη υποδομών, απάνθρωπη κατάσταση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθώς ο δριμύς χειμώνας συνεχίζεται στη Nότια Ευρώπη, ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας θα βρίσκεται στην Ελλάδα έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της να αξιολογήσει τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά ή παραμένουν παγιδευμένοι στην ηπειρωτική χώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το έντονο κρύο εξαιτίας της τραγικής έλλειψης κατάλληλων υποδομών», αναφέρει η Μόνικα Κόστα, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μετανάστευσης σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση αποτελεί άμεση συνέπεια της πίεσης που έχουν ασκήσει η ΕΕ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το σφράγισμα του βαλκανικού διαδρόμου, χωρίς να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη μετεγκατάσταση.

Απορρέει επιπλέον από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία παγιδεύει τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά με σκοπό να παραμείνουν επιλέξιμοι για να επιστραφούν στην Τουρκία», προσθέτει η κ. Κόστα.

Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 8 Φεβρουαρίου 2017, η ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας θα επισκεφθεί τους προσφυγικούς καταυλισμούς που λειτουργούν στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Λέσβο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση