Πολύ θετικά στοιχεία είναι τα στοιχεία των κρατήσεων του Ιανουαρίου 2017 για τα ελληνικά ξενοδοχεία από το πάντα έγκυρο HolidayCheck όπως αναφέρει δημοσίευμα του money-tourism.gr.

Το πιο θετικό δε είναι οτι παρατηρείται και μια μεγαλύτερη αύξηση εσόδων, γεγονός που σημαίνει ότι πωλούνται ακριβότερα πακέτα.

Βέβαια λόγω της υπερφορολόγησης, ένα μέρος των αυξημένων εσόδων αφορά αυξήσεις στις τιμές των πακέτων, λόγω φορολογίας.

Πιο αναλυτικά και επειδή τα στοιχεία αυτά αφορούν πραγματικές κρατήσεις και όχι εκδήλωση ενδιαφέροντος, σε ποσοστό 98% από την Γερμανία την περίοδο αυτή, και ελάχιστα από Πολωνία και Αυστρία, η εικόνα έχει ως εξής:

Οι κρατήσεις τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 6.612, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016

holidaycheck-2017-1

Οι διανυκτερεύσεις τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 66.779, σημειώνοντας αύξηση 28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, γεγονός που σημαίνει μικρή μείωση των πακέτων από πλευράς παραμονής τα έσοδα τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 14,06 εκ. ευρώ , σημειώνοντας αύξηση 42% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 τα άτομα που αφορούν οι κρατήσεις τον Ιανουάριο ανέρχονται σε 16.272,  σημειώνοντας αύξηση 29% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016

Από πλευράς προορισμών Κρήτη, Ρόδος και Κω βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ενώ στις πρώτες θέσεις των ξενοδοχείων βρίσκουμε τα Anemos Luxury Grand Resort, Apollonia Beach Resort & Spa, Mitsis Norida Beach Hotel, Caravia Beach Hotel & Bungalows, Lyttos Beach Hotel, Hotel La Marquise Luxury Resort Complex, Hotel Kalithea Horizon Royal, κ.ο.κ..

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην επόμενη θέση βρίσκεται το lti Amada Colossos, το οποίο βρίσκεται σε φάση ριζικής ανακαίνισης και θα λειτουργήσει  τον Ιούνιο!!!

Διαφήμιση