HomeHL-9Αρναουτάκης: «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε την ανάπτυξη του τόπου»

Αρναουτάκης: «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε την ανάπτυξη του τόπου»

Ομιλία περιφερειάρχη Κρήτης στο Επιμελητήριο Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την συνεργασία όλων των θεσμικών εκπροσώπων  στην διεκδίκηση πρόσθετων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη της Κρήτης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Αγ. Νικόλαο «Απονομές βραβείων σε τοπικές επιχειρήσεις-Βράβευση αριστούχων μαθητών-Κοπή πίτας» παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας-Μητροπολιτών, βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, τοπικών φορέων, επιχειρηματιών κ.α.

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του τόνισε την συμπόρευση-καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δημάρχους στα θέματα υποδομών και ανάπτυξης όπως επίσης με τα Επιμελητήρια και τους εκπροσώπους των φορέων. «Μόνο με την συνέργεια όλων μαζί μπορούμε να πετύχουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση, την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, διεκδικώντας αυτό που δικαιούται το νησί μας» επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

img_5874-1

Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στην αγροτική και τουριστική οικονομία τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας-συμπόρευσης πρωτογενή τομέα και τουρισμού, για να είμαστε ανταγωνιστικότεροι στη ποιότητα αγροτικών προϊόντων και τουριστικών υπηρεσιών.

Στον τομέα της επιχειρηματικότητας ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον στο τόπο μας για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Ο Περιφερειάρχης μάλιστα αναφέρθηκε στη συνεργασία Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια όπου μέσω της Αναπτυξιακής ενισχύθηκαν περίπου 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Κατορθώσαμε από τις 320 επενδύσεις που έπρεπε να χρηματοδοτηθούν την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο, εμείς με την συνεργασία και την διεκδίκηση καταφέραμε και τις κάναμε 1000 και διεκδικούμε πρόσθετους πόρους για περισσότερες χρηματοδοτήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους χρόνια πολλά και συγχαρητήρια στους βραβευθέντες επιχειρηματίες και μαθητές.

img_5871-1

Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη αναφέρθηκαν στην ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θωμάς Χαριτάκης που καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους όπως και οι θεσμικοί εκπρόσωποι στους χαιρετισμούς τους επισημαίνοντας επίσης την καλή συνεργασία που έχουν με την Περιφέρεια στα ζητήματα ανάπτυξης. Των βραβεύσεων και ομιλιών προηγήθηκε τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση