HomeHL-9Στην Αθήνα … φλέγοντα ζητήματα για τον Άγιο Νικόλαο

Στην Αθήνα … φλέγοντα ζητήματα για τον Άγιο Νικόλαο

Η διαχείριση του αιγιαλού, ο ΒΟΑΚ και η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στην ατζέντα επαφών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπογραφή σύμβασης ύψους 30.000 ευρώ για τη μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση του αιγιαλού και της παραλίας, η παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου, οι παρεμβάσεις που έχει αποφασίσει το Δ.Σ για τον ΒΟΑΚ (τμήμα Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη), τα δίκτυα διανομής νερού από το Φράγμα Αποσελέμη στις δημοτικές κοινότητες, καθώς και η λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στον Άγιο Νικόλαο, αποτέλεσαν τα θέματα της «ατζέντας» των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα (26-27/1), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Ματζάκο, συζητήθηκε επί μακρόν το επίμαχο θέμα της διαχείρισης αιγιαλών και παραλίας, που όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την ΚΥΑ, εφόσον υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό, ο χώρος δεν μπορεί να ενοικιαστεί, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να ξηλωθούν οι υφιστάμενες πέργκολες και στη συνέχεια οι καταστηματάρχες να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία για να πάρουν άδεια χρήσης του χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα για να μπορέσουν να κατασκευάσουν σκίαστρα».

» Στην παραπάνω συνάντηση – τόνισε ο κ. Ζερβός- υποστήριξα για μία ακόμα φορά ότι οι χώροι αυτοί μέχρι το 2004, εδίδοντο προς ενοικίαση και το κράτος εισέπρατε από τους επαγγελματίες ενοίκιο.

Μάλιστα παρουσίασε έγγραφα επιχειρηματιών της περιοχής του Σισίου-περιοχή η οποία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα – βάση των οποίων καταδεικνύεται ότι οι επαγγελματίες  πλήρωναν κατά το παρελθόν, τα ποσά που τους αναλογούσαν, διατυπώνοντας τον προβληματισμό του, ότι τίθεται ζήτημα αναζήτησης των τελών που είχαν καταβάλλει σε παρελθόντα χρόνο.

Ωστόσο -όπως ο ίδιος ανέφερε -με την τροποποίηση του 2971/1 υπήρξε η δυνατότητα να υποβληθούν οι σχετικοί φάκελοι προκειμένου να υπάρξει νομιμοποίηση των κατασκευών μέχρι το 2013, διαδικασία που δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε (έχει υποβληθεί μόνο ο φάκελος για τις προβλήτες της Ελούντας) επομένως υπάρχει ζήτημα!

Τους ζήτησα -είπε -μιας και είναι σαφές ότι το θέμα αυτό δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, να παραταθεί η προθεσμία παραλαβής αιτήσεων για νομιμοποίηση κατασκευών επί του αιγιαλού , τουλάχιστον για δημόσιους φορείς, χωρίς ημερομηνία λήξης, εξηγώντας παράλληλα ότι όπως εξελίσσεται το ζήτημα με την υποχρέωση νομιμοποίησης σχολικών κτιρίων, αθλητικών χώρων, συνολικά όλων των δημόσιων κτιρίων που έως το 2005 δεν εκδίδοντο οικοδομικές άδειες ή σπανίως εγκρίνονταν -αλλά που είχαν εγκεκριμένες μελέτες από αρμόδιους φορείς και χρηματοδότηση από πόρους του δημοσίου- ότι θα πρέπει να υπάρξει «φόρμα» τακτοποίησης τους.

Εν προκειμένου ζητήθηκε – λόγω των αποστελεχωμένων υπηρεσιών των δήμων- να υπάρξει μια ανοικτή ημερομηνία υποβολής των σχετικών φακέλων, προοπτική που φάνηκε να βρίσκει σύμφωνο τον Γενικό Γραμματέα, αφού δεσμεύτηκε να υποβληθεί σχετική τροπολογία αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας.

Σε ότι αφορά, το ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου του Ειρηνοδικείου, ζητήθηκε απο τον Γ.Γ να υποβληθεί σχετική έκθεση με τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί έως τώρα, καθώς και για τις ενέργειες του δήμου αναφορικά με την εξεύρεση οικοπέδου για την στέγαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Αστυνομίας.

Για τον ΒΟΑΚ

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου συναντήθηκε επίσης με την Γ.Γ. Περιβάλλοντος κ. Χρ. Μπαριτάκη, στην οποία παρέδωσε υπόμνημα και συζήτησε το θέμα των παρεμβάσεων για τον Β.Ο.Α.Κ (τμήμα Νεάπολης- Αγίου Νικολάου) που ήδη έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις απο το Δ.Σ.

Επίσης ο ίδιος υπέγραψε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την σύμβαση των 30.000 ευρώ, για τη μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για τον δήμο Αγίου Νικολάου, ενώ σε συνάντηση που είχε με την Δ/ντρια Υδραυλικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών συζητήθηκε το θέμα των δικτύων διανομής νερού από την κεντρική δεξαμενή του Αποσελέμη στις δημοτικές κοινότητες : (Σίσι, Μίλατος, Ελούντα, Κριτσά, Νεάπολη).

Το Μουσικό Γυμνάσιο

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι,-παρουσία και των δύο βουλευτών του Νομού Λασιθίου κ.κ. Γιάννη Πλακιωτάκη,Μανόλη Θραψανιώτη-  εξέθεσε τις απόψεις της δημοτικής αρχής, αναφορικά με την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως έκανε γνωστό : η πρόταση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Λασιθίου για την ίδρυση του ειδικού αυτού Γυμνασίου, σ΄ένα χωριό, είναι έξω από κάθε λογική, δεδομένου, ότι απαιτούνται ειδικοί χώροι για την εύρυθμη λειτουργία  του , πέραν των τριών αιθουσών που διαθέτει το συγκεκριμένο σχολείο.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, δόθηκαν στον υπουργό σχετικά στοιχεία, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση, ο κ. Ζουράρις δεσμεύτηκε να υπάρξει εκ νέου συνάντηση με την συμμετοχή του υπουργού Μεταφορών –  Δημοσίων Έργων κ. Χρ. Σπίρτζη (10/2) προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα καθώς και ζητήματα που σχετίζονται  με τη μελέτη του συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου (περιοχή Μεσοράχη) καθώς και με το σχολείο του Σισίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση