HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση για το καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών

Παρέμβαση για το καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών

Επιστολή Σ. Βαρδάκη στην υφυπουργό Οικονομικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιστολή προς την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου που απέστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ζητά την παράταση υποβολής δηλώσεων μετάταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ Αγροτών, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες με δυσκολία αντλούν πληροφόρηση για τις προθεσμίες που απαιτούνται για κάθε φορολογική υποχρέωση που πρέπει να τηρούν, ώστε να είναι συνεπής απέναντι στο κράτος.

Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός της διασταύρωσης των στοιχείων που προέρχονται από άλλους φορείς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το σύστημα IRIS, που παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στην ενημέρωσή του. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και συσσωρεύεται υπερβολικός φόρτος εργασίας στα φοροτεχνικά γραφεία, το διάστημα που πρέπει να υποβληθούν ταυτόχρονα και οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ των επιχειρήσεων.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κος Βαρδάκης, ζητεί να παραταθεί η προθεσμία των μεταβολών μετάταξης αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς η μεταβολή αυτή, δεν προκαλείται δημοσιονομικό κόστος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση