HomeHL-WorldΟι Βρετανοί μάζεψαν υπογραφές για να μην κάνει επίσημη επίσκεψη ο Τραμπ

Οι Βρετανοί μάζεψαν υπογραφές για να μην κάνει επίσημη επίσκεψη ο Τραμπ

Στη Βουλή το θέμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια διαδικτυακή αίτηση με στόχο να αποτραπεί μια επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία συγκέντρωσε πολύ περισσότερες υπογραφές, απ’ όσες είναι αναγκαίες για να εξεταστεί το αίτημα στη βρετανική βουλή.

Οι υπογραφές για την αίτηση αυτή άρχισαν να συγκεντρώνονται αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά αφότου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε το διάταγμα για την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μουσουλμάνων προσφύγων και υπηκόων έξι χωρών εκατοντάδες χιλιάδες έσπευσαν να τη στηρίξουν.

«Θα πρέπει να επιτραπεί στον Ντόναλντ Τραμπ να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειος ως επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά δεν θα πρέπει να προσκληθεί για επίσημη κρατική επίσκεψη διότι αυτό θα έφερνε σε δυσχερή θέση την Αυτής Υψηλότητα, τη Βασίλισα», αναφέρει η αίτηση.

Η αίτηση απαγορεύει επίσης στον πρόεδρο Τραμπ να συναντηθεί με τον Πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο, υπό οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητά του. «Ο καταγεγραμμένος μισογυνισμός του Ντόναλντ Τραμπ και η χυδαιότητά του δεν επιτρέπουν να γίνει δεκτός απ’ την Αυτής Υψηλότητα, τη Βασίλισσα ή τον Πρίγκιπα της Ουαλίας. Γι’ αυτό, στη διάρκεια της προεδρίας του ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να προσκληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για επίσημη κρατική επίσκεψη.»

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ανήρτησε χθες λίγο μετά το μεσημέρι την αίτηση στο Twitter.

Aπό τη στιγμή εκείνη οι υπογραφές ξεπέρασαν το απαιτούμενο όριο (100.000) για να συζητηθεί η αίτηση στο βρετανικό κοινοβούλιο, πιάνοντας πάνω από 830.000 υπογραφές μέχρι στιγμής.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιμένει, βέβαια, ότι η επίσημη κρατική επίσκεψη Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει όπως προγραμματίστηκε, αλλά το αποτέλεσμα της συζήτησης της αίτησης στη Βουλή μπορεί να εκτροχιάσει τα σχέδια αυτά. Προ ημερών η Μέι επισκέφτηκε επισήμως το Λευκό Οίκο.

Η προηγούμενη αίτηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έπιασε επίσης τον στόχο των 100.000 υπογραφών και συζητήθηκε σε φορτισμένο κλίμα πέρυσι στη βουλή, όπου ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως «τρελός» και «μπούφος» για τον Τραμπ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση