HomeHL-SportsΒέροια-Ολυμπιακός 1-2

Βέροια-Ολυμπιακός 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος στο πρωτάθλημα της Super League και την ώρα που οι διώκτες του απώλεσαν βαθμούς στην 18η αγωνιστική, αυτός πέρασε νικηφόρα από τη Βέροια, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 2-1 σκορ της Βασίλισσας του Βορρά χάρη σε γκολ των Φορτούνη (11′) και Μιλιβόγεβιτς (35′) αυξάνοντας στους 15 βαθμούς τη διαφορά του από Πανιώνιο και Ξάνθη, που συγκατοικούν στη δεύτερη θέση.

 Το γκολ με το οποίο είχαν ισοφαρίσει προσωρινά οι γηπεδούχοι το σημείωσε στο 24ο λεπτό ο Σαρπόνγκ.
Aξίζει να σημειωθεί ότι η Βέροια διαμαρτυρήθηκε για την λάθος υπόδειξη του βοηθού ως οφ-σάιντ του Κάλβο (52′), που έφυγε από καθαρή θέση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά με φάση διαρκείας και στο 11′ άνοιξε το σκορ με σέντρα του Σεμπά και κεφαλιά του Φορτούνη.

Όμως στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν και πάλι τα σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Βέροια να βρίσκει συνεχώς «τρύπες» προς τον Καπίνο. Και σε μια από αυτές, στο 24′, κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Σαρπόνγκ να μπαίνει από δεξιά και να πλασάρει εύστοχα.

Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό ήταν πως πριν κλείσει το ημίχρονο (35′), κατάφερε να πάρει πάλι το προβάδισμα με μια νέα κεφαλιά, του Μιλιβόγεβιτς αυτή τη φορά, ύστερα από σέντρα του Μάριν.

Στο β’ ημίχρονο το ματς άνοιξε ακόμη περισσότερο και πήρε ρυθμό μέχρι το 70′, αλλά δεν είχε γκολ.

Στο διάστημα αυτό, ο Ολυμπιακός έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, με τον Σεμπά στο 50′ και τον Ιντέγε στο 59′, όμως και η Βέροια είχε τη δική της σημαντική στιγμή με τον Σαρπόνγκ στο 56′, αλλά και μια λάθος υπόδειξη του βοηθού ως οφ-σάιντ του Κάλβο (52′), που έφυγε από καθαρή θέση.

Μετά το 70′ ο ρυθμός έπεσε κάπως, η μοναδική ευκαιρία ήταν στο 86′ το απευθείας φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, που απέκρουσε με δυσκολία ο Λόπεθ.

Η πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Βέροια στα τελευταία λεπτά δεν καρποφόρησε κι έτσι το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος.

Γκολ: 11′ Φορτούνης (Ολυμπιακός), 24′ Σαρπόνγκ (Bέροια), Μιλιβόγεβιτς (Ολυμπιακός)

Κίτρινες:
Τόμας (Βέροια), Ασίγκμπα (Βέροια), Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Καλί (Βέροια)

Βέροια (Τόλης Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (78′ Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72′ Μπελαΐντ), Ασίγκμπα (46′ Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος,Σαρπόνγκ.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):
Καπίνο, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Μάριν (61′ Ελιουνούσι), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (83′ Καρντόσο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση