HomeΚΟΣΜΟΣΟργή «χρυσού» Ολυμπιονίκη για την απαγόρευση Τραμπ: Με έκανε να νιώθω σαν εξωγήινος

Οργή «χρυσού» Ολυμπιονίκη για την απαγόρευση Τραμπ: Με έκανε να νιώθω σαν εξωγήινος

«Πως θα το εξηγήσω στα παιδιά μου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γεννήθηκε στη Σομαλία, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που βρήκε στον δρόμο του και καταξιώθηκε κατακτώντας τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Ομως, ο Μο Φάρα τώρα έμαθε ότι δεν μπορεί να πάει στις ΗΠΑ.

Ο Βρετανός πρωταθλητής του στίβου εξέφρασε την οργή του για το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών. Ανάμεσά τους και η Σομαλία, όπου γεννήθηκε ο Φάρα, ο οποίος στη συνέχεια μετανάστευσε στη Βρετανία, την οποία πλέον εκπροσωπεί.

Το πρόβλημα τώρα για τον αθλητή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 και 2016 σε 5.000 μ. και 10.000 μ. είναι πως ζει για μεγάλα διαστήματα στις ΗΠΑ.

«Την 1η Ιανουαρίου φέτος η βασίλισσα με έχρισε ιππότη. Στις 27 Ιανουαρίου ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως με έκανε εξωγήινο», έγραψε ο Φάρα στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Είμαι ένας Βρετανός πολίτης, που ζει στην Αμερική τα τελευταία έξι χρόνια δουλεύοντας σκληρά, συνεισφέροντας στην κοινωνία, πληρώνοντας τους φόρους μου και μεγαλώνοντας τα τέσσερα παιδιά μας σε ένα μέρος που τώρα αποκαλούν σπίτι τους.

Τώρα, λένε σε εμένα και σε πολλούς άλλους ότι μπορεί να μην είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είναι βαθιά ανησυχητικό ότι πρέπει να πω στα παιδιά μου πως ο μπαμπάς μπορεί να μην μπορέσει να έρθει σπίτι. Να τους εξηγήσω γιατί ο πρόεδρος εισήγαγε μία πολιτική που πηγάζει από την άγνοια και την άγνοια και την προκατάληψη», αναφέρει ακόμη ο Φάρα.

«Με καλωσόρισαν στη Βρετανία από τη Σομαλία όταν ήμουν 8 ετών και μου δόθηκε η ευκαιρία να επιτύχω και να υλοποιήσω τα όνειρά μου. Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου, κερδίζω μετάλλια για τους Βρετανούς και έλαβα την ύψιστη τιμή να γίνω ιππότης. Η ιστορία μου είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν ακολουθείς πολιτικές συμπόνιας και κατανόησης, όχι μίσους και απομόνωσης», καταλήγει ο Φάρα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση