HomeΚΟΣΜΟΣΣε νέα δίκη ο Μπερλουσκόνι

Σε νέα δίκη ο Μπερλουσκόνι

Δωροδοκούσε κορίτσια για να μην πουν ότι συμμετείχαν στα μπούνγκα μπούνγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραπέμφθηκε σε νέα δίκη από τους δικαστικούς του Μιλάνου.

Κατηγορείται ότι χρημάτισε τις καλλονές που συμμετείχαν στα πάρτι στην βίλα του ‘Αρκορε για να επηρεάσει τις καταθέσεις τους κατά την διάρκεια προηγούμενης δίκης.

Οι εισαγγελείς, όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, θεωρούν ότι ο «μίστερ τιβί» πλήρωνε συστηματικά κάθε μήνα είκοσι δυο κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι του για να ψευδομαρτυρήσουν και να αρνηθούν ότι είχαν οποιαδήποτε σεξουαλική συναναστροφή μαζί του.

Συνολικά, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός φέρεται να κατέβαλε στην κοπέλες περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Και οι καλλονές στην προηγούμενη δίκη κατέθεσαν με την σειρά τους ότι «πήραν μέρος μόνον σε δείπνα υψηλού επιπέδου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ πρωταγωνίστρια της όλης υπόθεσης «μπούνγκα μπούνγκα», φέρεται να χρησιμοποίησε μέρος των χρημάτων που της δόθηκαν και για να ανοίξει εστιατόριο στο Μεξικό.

Η νέα αυτή ακροαματική διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει στις 5 του ερχόμενου Απριλίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε, κατά την πρώτη δίκη, από τις κατηγορίες εκμετάλλευσης της εκπόρνευσης ανηλίκων και διαφθοράς.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να δικαστεί για πρώτη φορά κάποιος εξαιτίας υπερβολικής γενναιοδωρίας», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού πολιτικού Φεντερίκο Τσεκκόνι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση