HomeΕΛΛΑΔΑΘεοχαρόπουλος: Ο κ. Τσίπρας παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι

Θεοχαρόπουλος: Ο κ. Τσίπρας παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι

«Η κυβέρνηση δεν παραδέχεται ότι έχει κάνει λάθη»

Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυο χρόνια πλέον στην εξουσία, όχι μόνο δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα λάθη της, αλλά δεν παραδέχεται καν πως έχει κάνει λάθη. Μόνο κάτι ψέλλισαν περί αυταπατών και το έκλεισαν και αυτό. Το μόνο που δεν έκλεισαν είναι την αξιολόγηση», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος που άρχισε νωρίτερα σήμερα.

Ο ίδιος συνέχισε την «επίθεσή» προς την κυβέρνηση,  λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε ως δημιουργική αντιπολίτευση στο παρελθόν, αλλά και ούτε ως αποτελεσματική κυβέρνηση σήμερα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει. Το θέμα είναι όμως να έρθει τι; Και η απάντηση δεν είναι να ξεκινήσει ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων με την ΝΔ», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτό και χρειάζεται εθνική συνεννόηση των δυνάμεων που επιζητούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ε.Ε.».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφερόμενος στις έντονες διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς επισήμανε ότι σήμερα χρειάζεται: ενότητα και ανανέωση. «Ανανέωση προσώπων, δομών και πολιτικών πρακτικών. Όχι στην ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων. Μακριά από κάθε λαϊκισμό απολίτικων διαχωρισμών, υπάρχει και ένας υπαρκτός πολιτικός διαχωρισμός της ανανέωσης από την αναπαλαίωση», ανέφερε και συνέχισε παρατηρώντας ότι «το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλει να συμβάλλει σε μια δημιουργική μετεξέλιξη, που υπερβαίνει στερεότυπα του παρελθόντος, σε ένα ανοικτό φορέα, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους. Για αυτό ξεκινήσαμε, αυτός είναι ο στόχος μας και όχι οποιαδήποτε επιστροφή στο χθες η οποία δεν μας αφορά».

Έστειλε μήνυμα στο Ποτάμι και την πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, «Ωρα Αποφάσεων», να συμπράξουν στη συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα με τη συμμετοχή όλων. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς δεν θα είναι ενωμένος. Ο κατακερματισμός δεν μας εκφράζει. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα τα κόμματα, οι κινήσεις και τα πολιτικά στελέχη του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου. Να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για την επιτυχή πορεία προς τις δημοκρατικές διαδικασίες που θα δρομολογηθούν με στόχο να σηματοδοτηθεί η δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς», υπογράμμισε.

Σχετικά με την αξιολόγηση και τα αποτελέσματα του Eurogroup ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί, αναβάλλει τα πάντα μήπως και κερδίσει κάτι και πάντα στο τέλος τα πράγματα είναι χειρότερα.«Οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας όμως παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Νομίζει ότι είναι πυγολαμπίδα που φωτίζει μέσα στα σκοτάδια, αλλά είναι νυχτερινή πεταλούδα που καίγεται επειδή πλησιάζει τη φλόγα της λάμπας. Ελπίζω στο τέλος να μη κάψει την χώρα», είπε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε κάθε ευκαιρία επικαλούνται την «ενοχή των άλλων». «Δυστυχώς όμως διαψεύδονται καθημερινά από τα ίδια τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Αποδεικνύουν ότι δεν έχουν κατανοήσει πως η χώρα δεν θα βγει από την κρίση με παλαιοκομματικές μεθόδους αλλά μόνο με αλήθειες, αποτελεσματική πολιτική και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε. Ειδική αναφορά έκανε στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Τύπο, υποστηρίζοντας ότι με τις παρεμβάσεις της τείνει να μετατρέψει σε αθώα την άποψη πως κάθε ένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του αρκεί να είναι η σωστή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση