HomeHL-EconomyΧρηματιστήριο: Μεγάλη πτώση στον απόηχο του ναυαγίου στο Eurogroup

Χρηματιστήριο: Μεγάλη πτώση στον απόηχο του ναυαγίου στο Eurogroup

Έντονες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σημαντική πτώση άνοιξε πριν από λίγο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στις 10:40 (δέκα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης δηλαδή) ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε σε ποσοστό -2,18%, στις 646,19 μονάδες, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, που έκλεισε χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εντονες πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική στο -6,78%, την Πειραιώς στο -6,15%, την Alpha Bank στο -4,69% και τη Eurobank στο -5,76%.

Οι επενδυτές, που μέχρι τώρα τηρούσαν στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, καθώς το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ιδιαιτέρως αρνητικό και η αβεβαιότητα για την αξιολόγηση έκδηλη.

Και αυτό επειδή για να υπάρξει εξεύρεση λύσης έστω και την ύστατη ώρα, δηλαδή στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει επώδυνους συμβιβασμούς για να ολοκληρωθεί εγκαίρως η αξιολόγηση, ακόμα κι αν χρειαστεί να νομοθετήσει προκαταβολικά ως εγγύηση για το ΔΝΤ και τους «σκληρούς» του Eurogroup.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση