Το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή Ηρακλείου πρόκειται να περάσουν σήμερα για να απολογηθούν οι τρεις που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο να κατέχουν μεγάλη ποσότητα κοκαίνης, αλλά και ένα νέο αυτοσχέδιο ναρκωτικό, που εντοπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον 39χρονο ιδιοκτήτη οβελιστηρίων, που δραστηριοποιείται στην πόλη του Ηρακλείου, έναν 47χρονο και έναν 40χρονο Αλβανό, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου έφτασαν στη σύλληψη τους μετά από πολύμηνη παρακολούθηση και αξιοποίηση πληροφοριών για την παράνομη δραστηριότητα τους.narkotika-hroinh-3

Το αυτοσχέδιο ναρκωτικό

Ωστόσο εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς το αυτοσχέδιο ναρκωτικό, που βρέθηκε μαζί με την ηρωίνη και τις άλλες ναρκωτικές ουσίες σε χωράφι στην περιοχή των Καλεσσών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ναρκωτικό αυτό δεν έχει ξαναβρεθεί στις πιάτσες ναρκωτικών, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και δε συγκαταλέγεται στα λεγόμενα “παραδοσιακά” ναρκωτικά.

Μάλιστα έμοιαζε σαν ηρωίνη σε μορφή σοκολάτας, αλλά όπως διαπιστώθηκε ήταν σαν ρευστή σκούρα κρυσταλλική ζάχαρη. Όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση του ναρκωτικού αυτού, πρόκειται για ένα μείγμα ηρωίνης, αμφεταμίνης και έκστασης, ιδιαίτερα ισχυρό, το οποίο προφανώς θα “έσπρωχναν” σε “δυνατούς” πελάτες.

Με περαιτέρω αναλύσεις στο μείγμα αυτό πρόκειται να διαπιστωθεί η αναλογία της κάθε ναρκωτικής ουσίας σε αυτό, αλλά και ο συνδυασμός μεταξύ τους, τι επιπτώσεις έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.

narkotika-hroinh-4

Στο χωράφι στα Καλέσα βρέθηκαν:

759 γραμμάρια κοκαΐνης, 230 γραμμάρια συνθετικού ναρκωτικού περιέχον υψηλή περιεκτικότητα ηρωίνης, αμφεταμίνης και έκστασης, για τη σύνθεση του οποίου απεφάνθη η Μονάδα Τοξικολογίας του ΠΑΓΝΗ, 2 ζυγαριές ακριβείας, μικροποσότητα κάνναβης, 2 δοχεία με υπολείμματα κάνναβης, συσκευασίες για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρι

Έρευνες στα αυτοκίνητα και τα σπίτια

Στη συνέχεια οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων αλλά και το αυτοκίνητο του 40χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν: 171 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, 1 ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 2.515 ευρώ ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, 100 δολάρια Αμερικής, 6.100 λεκ Αλβανίας, 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα τέλεσης έκνομων ενεργειών, συσκευασίες για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών μαχαίρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση