HomeHL-9«Ώρα Αποφάσεων» στο Ηράκλειο

«Ώρα Αποφάσεων» στο Ηράκλειο

Παρουσιάστηκε η κίνηση των τριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου οι τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης, παρουσίασαν τη νέα πολιτική τους κίνηση «Ώρα Αποφάσεων».

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης και Αντιγόνη Λυμπεράκη, ως εκπρόσωπος του Ποταμιού. Στο προεδρείο συμμετείχαν ο Ιωσήφ Γρυσπολάκης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και πρώην Πρύτανης, η δικηγόρος Μαρία Δαμανάκη, επικεφαλής της νεολαίας του Ποταμιού, η δημοσιογράφος Σοφία Τζεδάκη και ο Λευτέρης  Μπιμπάκης, οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων.

Όλοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ενός νέου, ενωμένου μεγάλου κινήματος που θα αποτελέσει τον προοδευτικό πόλο του πολιτικού συστήματος και θα προτείνει ανατρεπτικές, ριζοσπαστικές και αναγκαίες λύσεις για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα δεν μπορεί να ανασυρθούν από τα ιδεολογικά ντουλάπια του προηγούμενου αιώνα, ούτε από την επανάληψη παλαιών ρητορικών συνθημάτων και κενών λέξεων. Επεσήμανε ότι ο προοδευτικός χώρος έχει ιστορικό χρέος να σηκώσει πάλι τη χώρα, με άξονες την ανακούφιση των αδύναμων, την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανόρθωση θεσμών και δομών, αλλά και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, εθνικής και προσωπικής.

Από την άλλη μεριά ο κ. Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε ότι μια νέα παράταξη γεννιέται όταν υπάρχει ανάγκη, όταν υπάρχει κενό και όταν συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: η κοινωνική και η πολιτική.

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και την ουσία της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων», λέγοντας ότι το σημερινό πολιτικό σκηνικό ακροβατεί ανάμεσα στον λαϊκισμό, τον νέας κοπής εθνικισμό, τον συντηρητισμό και την έλλειψη πολιτικότητας. Χαρακτήρισε τα κόμματα ανήμπορα ή απρόθυμα να αντιληφθούν τα πραγματικά προβλήματα, να βάλουν προτεραιότητες και να τολμήσουν να κάνουν όσα χρειάζεται η χώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση