HomeΚΟΣΜΟΣΟ πρόεδρος του Μεξικού δεν θα πάει τελικά στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Μεξικού δεν θα πάει τελικά στις ΗΠΑ

Μετά το σχόλιο Τραμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος του Μεξικού αποφάσισε να μην επισκεφθεί τελικά τις ΗΠΑ, μετά το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ ότι εάν το Μεξικό δεν σκοπεύει να πληρώσει για το τείχος στα σύνορα, τότε ο Ενρίκε Νιέτο δεν θα έπρεπε να επισκεφθεί τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Αν το Μεξικό είναι απρόθυμο να πληρώσει για το τείχος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη, τότε είναι καλύτερα να ματαιωθεί η επικείμενη επίσκεψη».

«Σήμερα το πρωί ενημερώσαμε τον Λευκό Οίκο ότι δεν θα παραστώ στη συνάντηση εργασίας που προγραμματιζόταν για την ερχόμενη Τρίτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε ο Πένια Νιέτο σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο μεξικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την επίτευξη συμφωνιών που θα μπορούσαν να ωφελήσουν και τις δύο πλευρές.

Την Τετάρτη ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για την έναρξη της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και είπε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Τόνισε ότι το Μεξικό θα πληρώσει για την ανέγερση του τείχους.

Απαντώντας στον Τραμπ, ο πρόεδρος του Μεξικού είπε ότι η χώρα του δεν πιστεύει σε τείχη και δεν πρόκειται να πληρώσει για την ανέγερση του τείχους.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση