HomeΕΛΛΑΔΑ«Ολοκληρώστε την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος»

«Ολοκληρώστε την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος»

Σοσιαλδημοκράτες προς Eurogroup

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να ολοκληρώσουν τη δεύτερη αξιολόγηση και να συζητήσουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους καλούν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης οι ευρωβουλευτές της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, με σημερινή ανακοίνωσή τους.

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Μία γρήγορη και θετική κατάληξη αυτής της διαδικασίας θα πρέπει, στη συνέχεια, να ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.

Ο κ. Πιτέλα πρόσθεσε πως οι ευρωβουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος καταγγέλλουν «τις απαράδεκτες απαιτήσεις» του ΔΝΤ σχετικά με «πρόσθετα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει εκ των προτέρων για το 2019». «Τίθεται ένα ζήτημα νομιμότητας και αποτελεσματικότητας. Αυτές οι απαιτήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να καταστρέψουν τις οικονομικές προοπτικές της», κατέληξε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση