HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

«Ποτέ ξανά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος σήμερα και ο Κ. Μητσοτάκης αποτίει φόρο τιμής κάνοντας λόγο για μία ασύλληπτη βαρβαρότητα, που οδήγησε στη μαζική εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης και στον αποδεκατισμό της άλλοτε ανθηρής, εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας.

«Ποτέ ξανά!» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνοντας πως σήμερα είναι μια ημέρα περισυλλογής και προσευχής, αλλά και προβληματισμού, καθώς το φάντασμα του λαϊκισμού, όπως λέει, το οποίο εκφράζεται μεταξύ άλλων και μέσα από ένα ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο, πλανάται και πάλι σήμερα, απειλητικό, πάνω από τον κόσμο μας.

«Η πολυεπίπεδη κρίση που όλοι βιώνουμε, δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Αλλά, επεκτείνεται και στο αξιακό μας γίγνεσθαι. Αρκετοί πολίτες σε όλον τον κόσμο – και δεν αναφέρομαι μόνο για τον δυτικό κόσμο – τείνουν ευήκοον ους σε διχαστικές ρητορικές, «λογικοφανείς υπεραπλουστεύσεις» και «εύκολες λύσεις» και αναζητούν νέους αποδιοπομπαίους τράγους. Ελπίζω, λοιπόν, η ημέρα αυτή να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα τι είδους κόσμο επιθυμούμε για εμάς και τα παιδιά μας» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση