HomeHL-EconomyΤετ-α-τετ Τσακαλώτου – Σόιμπλε πριν το Eurogroup

Τετ-α-τετ Τσακαλώτου – Σόιμπλε πριν το Eurogroup

Παρασκηνιακός πυρετός στις Βρυξέλλες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρασκηνιακός πυρετός στις Βρυξέλλες εν όψη του Eurogroup στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη να έχουν επαφές υψηλού επιπέδου, επιδιώκοντας να βελτιωθεί το κλίμα για την Ελλάδα πριν την συνεδρίαση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αυτή τη στιγμή οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν μια πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Τόμας Βίζερ, Πρόεδρο του EuroWorking Group (το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup).

Έπειτα στις 14:00 ώρα Ελλάδος, θα έχουν συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης). Την πλευρά του ΔΝΤ αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Πολ Τόμσεν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο  Μ. Μπούτι.

Καθοριστικότερη όλων πάντως θεωρείται η συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 15:30 ώρα Ελλάδος, η οποία θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα, καθώς στις 16:00 ξεκινάει επισήμως το Eurogroup και πρώτο θέμα στην ατζέντα του είναι η Ελλάδα.

Στόχος των επαφών είναι η προετοιμασία του εδάφους, για τις διαβουλεύσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η κυβέρνηση ελπίζει σε μια θετική έκβαση των συζητήσεων τους σήμερα, έτσι ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, για να βρεθεί τελικά μια πολιτική λύση η οποία θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης διαπραγμάτευσης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση