HomeHL-WorldΑιματηρή αγρυπνία στο Σικάγο: Πυροβόλησαν 12χρονο

Αιματηρή αγρυπνία στο Σικάγο: Πυροβόλησαν 12χρονο

Άλλα 5 άτομα στο νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα 12χρονο κορίτσι είναι μεταξύ των έξι ανθρώπων που δέχθηκαν πυροβολισμούς χθες Τετάρτη το βράδυ στη διάρκεια μιας αγρυπνίας στο Σικάγο για το θύμα ενός περιστατικού με πυροβολισμούς, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα επέμβει στην πόλη, αν οι αρχές της δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της βίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα εστιατόριο του Σικάγο, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι συγγενείς και οι φίλοι του 20χρονου Τζαμάια Φιλντς, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τη Δευτέρα, έγραψε η εφημερίδα Chicago Tribune.

Μια συμμορία ενημερώθηκε για την αγρυπνία μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και θέλησε να επιτεθεί σε έναν από τους παρευρισκόμενους, δήλωσε ο ακτιβιστής Τζεντιντάια Μπράουν στην εφημερίδα.

Τα έξι θύματα διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης.

Ένα 16χρονο αγόρι που έχει δεχθεί μια σφαίρα στον λαιμό είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα θύματα είναι σε σταθερή κατάσταση, περιλαμβανομένου του 12χρονου κοριτσιού.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει συλληφθεί.

Στο Σικάγο, μια πόλη 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε πέρυσι περισσότερα περιστατικά πυροβολισμών και ανθρωποκτονίες από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πόλη, σύμφωνα με το FBI και τα στοιχεία της τοπικής αστυνομίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση