HomeHL-GreeceΣήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα είναι η ημέρα που τελικά το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μία μέρα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016.

Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστής ο οποίος θα ταχθεί υπέρ της έκδοσης των οκτώ Τούρκων, πολύ μάλιστα όταν έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις τριών αντεισαγγελέων, της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, οι οποίοι θεμελιωμένα τάχθηκαν υπερ της μη έκδοσης.

Παράλληλα, ο κ. Παξινός θέτει ερωτήματα προς τους αρεοπαγίτες, αλλά και μονολογεί για το εάν «υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αμερόληπτη και αδέκαστη ή θα δικαιωθεί η άλλη πλευρά που μιλά για δικαστές υπάκουους στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και χάριν αυτής λειτουργούσα».

Την περασμένη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η ανακοίνωση των αποφάσεων των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων, αλλά λόγω ασθενείας ενός μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων, αναβλήθηκε για αύριο το μεσημέρι.

Πάντως, αρεοπαγίτες δεν απέκλειαν σήμερα το απόγευμα και αύριο να υπάρξει νέα αναβολή λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση