HomeHL-9Στις δικαστικές αίθουσες το τροχαίο με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που κάηκαν ζωντανοί

Στις δικαστικές αίθουσες το τροχαίο με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που κάηκαν ζωντανοί

Βουρβαχάκης-Κελαράκης βρήκαν τραγικό θάνατο στο ασθενοφόρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει αύριο Παρασκευή η υπόθεση του τραγικού θανάτου του τότε Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Προέδρου των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βαγγέλη Κελαράκη, σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Αγία Πελαγία το Δεκέμβριο του 2012.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει για άλλη μια φορά η 37χρονη οδηγός του οχήματος, που συγκρούστηκε με το ασθενοφόρο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, αλλά και ο οδηγός Νίκος Μυρωδιάς, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Η οδηγός του οχήματος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών με αναστολή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 8.30 το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου του 2012 όταν ο γιατρός και διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Βαγγέλης Κελαράκης και ο διασώστης Νίκος Μυρωδιάς που ήταν και ο οδηγός ξεκίνησαν από το Ηράκλειο με προορισμό το Ρέθυμνο για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Στο ύψος της Αγίας Πελαγίας το ασθενοφόρο συγκρούεται σφοδρά με ένα αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Το ασθενοφόρο ανατρέπεται με τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη να προσπαθούν να σώσουν τον τρίτο επιβαίνοντα σπρώχνοντάς τον προς το παράθυρο του οδηγού.

Ο Νίκος Μυρωδιάς, με την βοήθεια των περαστικών οδηγών που έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου, τελικά καταφέρνει ν’ απεγκλωβιστεί. Την ίδια ώρα, οι φλόγες φτάνουν στα οξυγόνα που έχει το ασθενοφόρο και πραγματοποιούνται τρεις επαναλαμβανόμενες εκρήξεις.

Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης δεν πρόλαβαν να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο Νίκος Μυρωδιάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για αρκετό χρονικό διάστημα καθώς έφερε σοβαρά τραύματα.

Οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο αμάξι – τότε 32 και 26 ετών – τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά.

Η είδηση του θανάτου των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη σκόρπισε την θλίψη σε όλη την Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση