HomeΚΟΣΜΟΣΙστορικό ρεκόρ: Ο Τραμπ «εκτόξευσε» τον Dow Jones πάνω από τις 20.000 μονάδες

Ιστορικό ρεκόρ: Ο Τραμπ «εκτόξευσε» τον Dow Jones πάνω από τις 20.000 μονάδες

Φαίνεται να εφαρμόζει τις προγραμματικές του δηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέτυχε τον στόχο τον οποίο είχε θέσει εδώ και κάποιους μήνες ο Dow Jones, καθώς ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000 μονάδων, φθάνοντας σε ένα νέο ιστορικό υψηλό, με σημαντικό μερίδιο «ευθύνης» γι’ αυτήν την πορεία να αποδίδεται στην κατάκτηση του Λευκού Οίκου από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως σημειώνουν κορυφαίοι αναλυτές της Wall Street, το γεγονός ότι ο κ. Τραμπ εφαρμόζει -όπως δείχνουν οι πρώτες του κινήσεις – τις προεκλογικές του δεσμεύσεις είναι αρκετό για να γεμίσει με αισιοδοξία τους επενδυτές και να τους πείθει (τουλάχιστον προς το παρόν) ότι η οικονομική του πολιτική θα είναι υποστηρικτική τόσο ως προς την ανάπτυξη όσο και ως προς τις επιχειρήσεις.

Κέρδη 147 μονάδων ή 0,74% για τον Dow Jones στις 20.060 μονάδες, με τις μετοχές των Boeing (4,09%) και IBM (1,69%) να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Στο 0,69% η άνοδος για τον Dow Jones στις 2.295 μονάδες, ενώ κατά 0,83% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.647 μονάδες.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κάποια εκ των διαταγμάτων που υπέγραψε ο Τραμπ είναι θετικά, κυρίως αυτό που αφορά τις αρχές ελέγχου», εκτιμά ο Peter Cardillo, κορυφαίος οικονομολόγος της First Standard Financial.

Πηγή: Newmoney

Διαφήμιση
Διαφήμιση