HomeΕΛΛΑΔΑΚάνει πίσω η Θάνου για τα όρια συνταξιοδότησης

Κάνει πίσω η Θάνου για τα όρια συνταξιοδότησης

Ανέβαλε την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την καταιγίδα των αντιδράσεων, αναβάλλεται επ’ αόριστον η αυριανή (26.01.2017) διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η οποία θα συνεδρίαζε με θέμα την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών. Αυτήν την ενημέρωση έκανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου στους αρεοπαγίτες επικαλούμενη ως λόγο αναβολής, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός πως δεν είναι έτοιμη η αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου που είχε οριστεί από την κ. Θάνου εισηγήτρια της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα τελευταία 24ωρα οι αντιδράσεις για την συνεδρίαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ήταν έντονες τόσο από τις δικαστικές ενώσεις όσο κι από δικηγόρους και συνταγματολόγους. Ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έβαλε «πάγο» στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά σήμερα (25.01.2017) το απόγευμα στις 16:00 «τον Άρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου».

Σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την Βασιλική Θάνου.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση