HomeHL-9Αλέξης Τσίπρας: «Δεν νομοθετούμε ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν νομοθετούμε ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων»

Δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, είπε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα, διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός επιχειρεί να απαντήσει στις πιέσεις μερίδας των εταίρων μας και να κλείσει έτσι τη σχετική φημολογία.

Ο πρωθυπουργός λέει ακόμα ότι οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν τον φοβίζουν, αναρωτιέται ωστόσο «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;» και επιμένει πως «δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, αλλά η έξοδος από την κρίση».

Ό,τι καταφέραμε είναι άθλος, δηλώνει ακόμη ο πρωθυπουργός και καλεί το ΔΝΤ να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει πως αποτελεί το καλύτερο πεδίο κοινωνικής και πολιτικής πάλης για τους λαούς της.

Ο κύριος Τσίπρας επιτίθεται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. «Προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram», είναι μια χαρακτηριστική φράση από την απάντηση του πρωθυπουργού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, διαχωρίζει την ελευθερία του Τύπου και την ασυδοσία της διαπλοκής, όπως αναφέρει.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση