HomeHL-WorldΙταλία: Έβγαλαν ζωντανά από το ξενοδοχείο τρία κουταβάκια, πέντε μέρες μετά την χιονοστιβάδα

Ιταλία: Έβγαλαν ζωντανά από το ξενοδοχείο τρία κουταβάκια, πέντε μέρες μετά την χιονοστιβάδα

Ελπίδες για επιζώντες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χαμόγελο φώτισε χθες για λίγο τα πρόσωπα των δεκάδων διασωστών που εργάζονται αδιάκοπα για τέταρτη ημέρα στο χιόνι για να εντοπίσουν τους 20 περίπου αγνοούμενους εργαζόμενους και πελάτες του ξενοδοχείου Ριγκοπιάνο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα την περασμένη Τετάρτη στην κεντρική Ιταλία.

Χθες όμως, κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τα ερείπια ζωντανά τα τρία κουταβάκια που είχαν πρόσφατα γεννηθεί στο Ριγκοπιάνο – παράλληλα, αναπτερώθηκαν και οι ελπίδες για επιζώντες.

Τα τρία χαριτωμένα ολόλευκα τσοπανόσκυλα, ηλικίας περίπου ενάμιση μηνών, εντοπίστηκαν ζωντανά πέντε μέρες αφού η χιονοστιβάδα ισοπέδωσε τα πάντα, μέσα σε ένα θύλακα αέρα που είχε σχηματιστεί στο λεβητοστάσιο, όπως δήλωσαν οι πυροσβέστες.

Οι γονείς τους, η Νούβολα και ο Λούπο, είχαν εντοπιστεί ζωντανοί τις προηγούμενες ημέρες στην Φαρίντολα, καθώς είχαν ξεφύγει από το χιόνι και αναγνωρίστηκαν από έναν εργαζόμενο του ξενοδοχείου που δεν είχε βάρδια την ώρα του κακού – σύντομα η «οικογένεια» θα είναι και πάλι μαζί.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους πελάτες και εργαζόμενους, περίπου 10 άτομα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ήδη έχουν εντοπιστεί 11 πτώματα, ενώ επίσης 11 είναι και οι επιζώντες, εννιά από τους οποίους (μεταξύ τους και 4 παιδιά) ανασύρθηκαν ζωντανοί μέσα από τόνους χιονιού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση