HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ

Τα καλύτερα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
fasoylakis
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το βράδυ της Δευτέρας , ολοκληρώθηκε με το σπουδαίο διπλό του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες , η 17η αγωνιστική. Μια αγωνιστική χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις , αφού ακόμα και η γκέλα του ΠΑΟ στην Κέρκυρα , με βάση την φετινή εικόνα των Πρασίνων , μακριά από την Λεωφόρο.

Ας δούμε , τα καλύτερα αυτής της αγωνιστικής και μια συνοπτική παρουσίαση των υπόλοιπων αναμετρήσεων.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0 :   Στο ντέρμπι κορυφής στο Καραϊσκάκη ,  ο Ολυμπιακός επικράτησε , για δεύτερη φορά με 2-0 της Ξάνθης , αυξάνοντας την απόστασή του από την κορυφή . Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο , που η Ξάνθη απείλησε , φέρνοντας αποδοκιμασίες από την εξέδρα , στην αρχή του δευτέρου , η ομάδα του Μπέντο προηγήθηκε στο 48ο λεπτό με αυτογκόλ του Σβάρνα.

Αυτό το γκολ , έκοψε τα φτερά της ομάδας του Λουτσέσκου , που δεν μπόρεσε να απειλήσει περαιτέρω και δέχτηκε και δεύτερο γκολ , από τον Μανθάτη αυτήν την φορά στο 90ο λεπτό .

Ο Ολυμπιακός δείχνει να μην μπορεί να χάσει την πρώτη θέση , παρότι έχει όλα τα ντέρμπι στον δεύτερο γύρο ενώ η Ξάνθη παρά την ήττα έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει άνετα την είσοδο της στα πλέι οφ.

Πανιώνιος-Παναιτωλικός 2-0 :   Οι Κυανέρυθροί , μετά την ήττα στα Γιάννινα, επέστρεψαν στις επιτυχίες επικρατώντας του Παναιτωλικού στην έδρα τους με 2-0 χάρη σε γκολ των  Ρισβάνη στο 25ο λεπτό και Καθάριου στο 54ο λεπτό . Η ομάδα του Μιλόγεβιτς ,δείχνει παρά την απώλεια του Ανσαριφάρντ , να διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος .

Οι Αγρινιώτες ,δεν μπόρεσαν να πάρουν και δεύτερο συνεχόμενο σπουδαίο προβάδισμα μετά την νίκη επί της ΑΕΚ , αλλά δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση με τον υπηρεσιακό Νταλακούρα στον πάγκο.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0 :  Ο Δικέφαλος , στο δεύτερο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ  , παρουσίασε αισθητή αλλαγή στην απόδοσή του και επικράτησε μάλλον εύκολα , του πολύ ποιοτικού Αστέρα με 2-0 . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν ο Πέκχαρτ στο 24ο λεπτό και ο Μάνταλος στο 47ο λεπτό .

Ενδεικτικό του πόσο καλό έκανε η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ ήταν ότι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από μια πολύ επικίνδυνη ομάδα όπως η ομάδα της Τρίπολης . Κάτι που αποτελεί πολύ καλό δείγμα για την συνέχεια της σεζόν , όπου η ομάδα θα προσπαθήσει να διασώσει ότι μπορεί με κύριους στόχους , το κύπελλο και την είσοδο στα πλέι οφ.

Από την άλλη , ο Αστέρας , με την ποιότητα που διαθέτει και την απόδοση που έχει δείξει ότι μπορεί να πιάσει , έδειξε ότι στις επόμενες αγωνιστικές , όπου και το πρόγραμμα θα είναι ευκολότερο , θα μπορεί να αναρριχηθεί στην βαθμολογία.

Κέρκυρα- Παναθηναϊκός 1-1 :  Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο , που επέφερε 2 τραυματισμούς για τον ΠΑΟ ( Λέτο , Χουλτ), οι Πράσινοι , πέταξαν ακόμα 2 βαθμούς εκτός έδρας , αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Φαίακες.

O Παναθηναϊκός , προηγήθηκε με τον Μπεργκ στο 22ο λεπτό , ενώ η Κέρκυρα ισοφάρισε 7 λεπτά αργότερα με τον Επστάιν. Στη συνέχεια του παιχνιδιού, υπήρξαν λίγες φάσεις εκατέρωθεν και το 1-1 ήταν αρκετά δίκαιο σαν αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟ είδε την διαφορά του από την κορυφή , να ξαναγίνεται 12 βαθμοί και επιπλέον να βρίσκεται εκ νέου στην 4η θέση , έναν βαθμό πίσω από Ξάνθη και Πανιώνιο. Κάτι απολύτως απογοητευτικό για μια ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού που πρέπει να κάνει σερί νικών για να βρεθεί τουλάχιστον στην δεύτερη θέση που θα του δώσει πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Η Κέρκυρα από την άλλη μόνο χαρούμενη μπορέι να ναι από τον βαθμό που πήρε που μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος στην προσπάθειά της για σωτηρία.

ΠΑΣ Γιάννινα –ΠΑΟΚ 0-1 : Στο παιχνίδι που έκλεισε την αγωνιστική , ο ΠΑΟΚ πήρε ρεβανς για την προ λίγων ημερών ήττα στην Τούμπα , επικρατώντας και ο ίδιος με 1-0 στους Ζωσιμάδες του ΠΑΣ , με γκολ του Λέοβατς στο 31ο λεπτό.

Ολη η ιστορία του παιχνιδιού , γράφτηκε στο πρώτο ημίχρονο , με τον ΠΑΟΚ να προηγείται , τον διαιτητή να αρνείται πέναλτι στον ΠΑΣ μόλις στο 1ο λεπτό και τον Γλύκο να νικά τον Μαμπουλού σε μοναδικό τετ-α-τετ στο 39ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου , δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη ,που τον ξαναβάζει στην πεντάδα και μάλιστα με παιχνίδι λιγότερο και του επιτρέπει να κοιτά την συνέχεια με αισιοδοξία.

Ο ΠΑΣ ουσιαστικά με την νίκη που είχε πετύχει στην Τούμπα είχε ρεφάρει προκαταβολικά το σημερινό αποτέλεσμα και μένει ζωντανός στην μάχη που θα δώσει ως το τέλος για την είσοδο στην πεντάδα.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής : Ηρακλής-Βέροια 1-1 με το αποτέλεσμα να είναι κακό και για τις 2 ομάδες καθώς τις διατηρεί στα χαμηλά, ΑΕΛ-Πλατανιάς 0-0 , με τους Χανιώτες να ναι ευχαριστημένοι καθώς πήραν σπουδαίο βαθμό εκτός έδρας που κρατά τους αντιπάλους του κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού  και Λεβαδειακός- Ατρόμητος 1-1 , με τους Βοιωτούς να είναι στην επικίνδυνη ζώνη πλέον και τους Περιστεριώτες να χάνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν και άλλο στην πεντάδα.

Αυτά έγιναν στην 17η αγωνιστική , με τον Ολυμπιακό να εδραιώνει το προβάδισμα για τον τίτλο , ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να δείχνουν σε καλό φεγγάρι και τον ΠΑΟ να μοιάζει εξαντλημένος από τις απουσίες που τον αναγκάζουν σε πολύ μικρό rotation, παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση