HomeΚΟΣΜΟΣΣκωτία: Δύο μήνες στο νεκροτομείο επειδή δεν βρίσκουν παθολόγο να κάνει νεκροψία

Σκωτία: Δύο μήνες στο νεκροτομείο επειδή δεν βρίσκουν παθολόγο να κάνει νεκροψία

Το θύμα δολοφονήθηκε πριν δύο μήνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ένας 38χρονoς άντρας που δολοφονήθηκε πριν από 2 μήνες στη Σκωτία, παραμένει ακόμη στο νεκροτομείο καθώς δεν έχει βρεθεί παθολόγος για να διενεργήσει τη δεύτερη νεκροψία.

Το θύμα που φέρεται να δολοφονήθηκε από τρεις άντρες τον περασμένο Νοέμβριο έξω από σταθμό τρένου, δεν έχει κηδευτεί εξαιτίας μία νομικής διαμάχης, με την οικογένεια του να αγανακτεί με την όλη κατάσταση.

«Πώς είναι δυνατόν μετά την κόλαση που περνάμε μετά την δολοφονία του γιου μας, να μην μας αφήνουν να τον κηδέψουμε, μόνο και μόνο επειδή έχει δοθεί στον κατηγορούμενο απεριόριστη προθεσμία για να κάνει και ο ίδιος νεκροψία στο σώμα του παιδιού μας;», αναρωτιέται η μητέρα του.

Παρά την πρώτη νεκροψία που έχει γίνει, το νομικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο να προβεί και εκείνος από την πλευρά του σε μία δεύτερη ανεξάρτητη νεκροψία η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, με τους συγγενείς του θύματος να ζητούν απεγνωσμένα να τους επιτραπεί να πουν το «ύστατο αντίο» στον άτυχο άντρα σε μία κανονική τελετή.

«Εμείς είμαστε τα θύματα στην προκειμένη περίπτωση. Είναι αβάσταχτο να σκέφτομαι ότι το σώμα του ακόμα βρίσκεται στο κρεβάτι του νεκροτομείου», ήταν τα λόγια του πατριού του 38χρονου Stewart, ο οποίος ήταν εκείνος που κλήθηκε να αναγνωρίσει το πτώμα λίγο μετά την δολοφονία ενώ συνεχίζει κάνοντας επίθεση στο νομικό σύστημα: «Αποτελεί μία πραγματική ατίμωση. Τα θύματα υποτίθεται ότι πρέπει να βρίσκονται στην καρδιά του νομικού συστήματος αλλά στην περίπτωσή μας δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των 3 κατηγορουμένων υποστηρίζει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί παθολόγος ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο. «Προσεγγίσαμε τα αρμόδια τμήματα στην Σκωτία και στην Βόριο Αγγλία χωρίς καθυστέρηση. Δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να λάβουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες των εν λόγω τμημάτων» ενώ δεν δίσταζε να εκφράσει την βαθιά του οδύνη για τα όσα περνάει η οικογένεια του θύματος.

Του συγκεκριμένους ισχυρισμούς του συνηγόρου ωστόσο θέλησε να διαψεύσει το Διοικητικό Συμβούλιο Νομικής Συνδρομής της Σκωτίας, αρνούμενο πως υπάρχει πρόβλημα έλλειψης παθολόγων: «Προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία νεκροψία, το μόνο που έχει να κάνει ο δικηγόρος είναι να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να δώσει τις λεπτομέρειες στους παθολόγους που χρησιμοποιούμε.

Κατανοούμε ότι το να διεξαχθεί νεκροψία από την πλευρά της υπεράσπισης ενέχει ένα στοιχείο βιασύνης, τόσο για την πρόοδο της νομικής διαδικασία όσο και για την οικογένεια του εκλιπόντος. Για αυτό το λόγο εξετάζουμε και αποφασίζουμε επί αυτών των αιτήσεων με μεγάλη ταχύτητα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση