HomeΕΛΛΑΔΑΗ κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Αντίβαρο στην κριτική για την οικονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κορυφαίας σημασίας για τους κυβερνητικούς αποτελεί το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα το οποίο θα παραδοθεί σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Μαξίμου και Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να προτάξουν επικοινωνιακά το εν λόγω ζήτημα, σε αντίβαρο προφανώς της συζήτησης για τα οικονομικά που μονοπωλεί το δημόσιο διάλογο και την κριτική που δέχονται από την αντιπολίτευση.

Κατά πληροφορίες το πόρισμα θα «περιγράφει σωρεία ποινικών αδικημάτων για πολιτικά στελέχη για το ζήτημα του δανεισμού των κομμάτων», ενώ η υπόθεση της διαπλοκής θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας.

Δεν νομοθετούν μέτρα, αλλά τα περιγράφουν

Την ίδια στιγμή πρωτοβουλίες για να επανεκκινήσουν οι συζητήσεις με τους δανειστές -προλειαίνοντας ταυτόχρονα το έδαφος για γενναίες υποχωρήσεις- αναλαμβάνει το οικονομικό επιτελείο.

Με φόντο τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα που πολλαπλασιάζεται όσο περνάει ο χρόνος, κυβερνητική πηγή επαναλαμβάνει στο iefimerida πως «δεν υπάρχει θέμα νομοθέτησης οποιουδήποτε μέτρου». Εξηγώντας ότι «το μοναδικό ζήτημα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι η συζήτηση για τον «κόφτη» αν και εφόσον συμφωνήσουμε σε πλεονάσματα και μέτρα για το χρέος».

Ωστόσο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε ένα βήμα πιο μπροστά. Και σε συνέντευξή του στο Έθνος ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε πως: «είμαστε διατεθειμένοι να περιγράψουμε κάποιες κατηγορίες μέτρων τα οποία κατά την άποψη των δανειστών ενδεχομένως να χρειαστούν μετά το τέλος του Προγράμματος», αν και εκτίμησε ότι είναι απίθανο να χρειαστούν.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση